Imaginile sunt incredibile cu un grup de refugiați din Odesa găzduit într-un bloc din Mamaia Nord. Aceștia au decis să facă puțină curățenie pe plajă din proprie inițiativă. Refugiații din Ucraina au dat exemplu de spirit civic românilor care locuiesc în această zonă strângându-le gunoaiele.
După cum se poate remarca din imagini, câțiva refugiați ucraineni, cazați la Mamaia, au curățat plaja din propria inițiativă. Refugiații din Ucraina nu au stat pe gânduri după ce au văzut mizeria de pe malul mării.
Aproximativ 20 de tineri refugiaţi ucraineni au curățat plaja din propria inițiativă, în apropierea blocului în care locuiesc temporar, potrivit Dobrogea LIVE. Sursa citată a precizat că refugiaţii şi-au cumpărat mănuşile şi sacii de gunoi din propriile fonduri.
O palmă morală dată românilor
Printre deșeurile strânse în zeci de saci menajeri au fost găsite inclusiv materiale de construcții aruncate de cetățenii care nu respectă mediul înconjurător şi nici nu le pasă de aspectul inestetic de lângă locuințele lor.
Refugiații sunt din Odesa şi au fost cazați în Mamaia
Unul dintre proprietarii blocului în care au fost cazați spun că cei 20 de refugiați au preluat inițiativa după ce au observat mizeria de pe plajă. Așa că au mers și au cumpărat, din banii lor, mănuși și saci de gunoi și s-au pus pe treabă. Ei au stâns câțiva saci cu deșeuri.
Cei 20 de voluntari fac parte dintr-un grup de 47 de refugiaţi format din mame cu copii din Odesa, cu toţii găzduiţi în același bloc din Mamaia Nord, relatează dobrogea.tv.
După agresiunea armatei ruse asupra Ucrianei, peste 2,8 milioane de persoane au fugit de războiul din Ucraina până la data de 14 martie Între aceștia se numără și 127.000 de cetățeni din state terțe, potrivit unei situații întocmite Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), agenția de specialitate a Organizației Națiunilor Unite, ONU.
În România au sosit până la această dată peste 425.786 de refugiaţi
De la debutul războiului din Ucraina, în România au intrat peste 425.786 de refugiați ucraineni şi au ieşit 282.497, a precizat Poliţia de Frontieră, iar un număr de 3.753 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, informează Ministerul Afacerilor Interne.
Refugiații ucraineni pot ocupa un loc de muncă pentru a se integra mai ușor la noi în ţară. În situația în care nu dețin documente care atestă calificările profesionale, pot obține un loc de muncă în baza unor declarații pe proprie răspundere din care să rezulte că dețin calificările necesare și nu au antecedente penale.