București. Purtătorul de cuvânt de la Ministerul Muncii a avut parte de un incident neplăcut cu Poliția Locală din Capitală, despre care a relatat pe rețelele de socializare.
Purtătorul de cuvânt de la Ministerul Muncii, incident neplăcut cu Poliția Locală
O activitate intens promovată de Poliția Sectorului 6 este ridicarea mașinilor abandonate de pe domeniul public. Lunar, polițiștii locali din acest sector ridică sute de vehicule, iar alte câteva sute sunt mutate de proprietari după ce primesc somații în parbriz. Aceste măsuri au scopul de a elibera spațiile publice și de a îmbunătăți traficul și aspectul urban.
Aceeași situație a întâmpinat-o și purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, care a găsit o somație lipită pe parbrizul mașinii sale. Problema nu a fost primirea somației, ci aplicarea abțibildului, care face aproape imposibilă mutarea autoturismului. Această situație subliniază necesitatea unei abordări mai eficiente în gestionarea mașinilor abandonate.
Ce spune purtătorul de cuvânt de la Ministerul Muncii
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a declarat: „Înțeleg perfect că Poliția Locală Sector 6 îți cere să muți mașina. În cele mai multe cazuri au dreptate pentru că fie vehiculul strică aspectul, fie e murdar, are roțile dezumflate, fie se vede că e nemișcat de mult. Până aici, absolut corect."
El a continuat să critice metoda utilizată de polițiști pentru a notifica proprietarii vehiculelor:
„Dar cum poți să iei mașina de acolo tu, ca om de bună credință, când un polițist local decide, în înțelepciunea de sub caschetă, să-ți lipească o chestie din asta de n-o scoți nici cu racleta? Păi când pui asta pe parbriz fix pe partea pe care șoferul ar trebui să vadă ca să mute mașina, așa cum ai cerut, ori e răutate, ori prostie. Ori nu aveai cu adevărat nevoie să mute mașina, ci doar să arăți ce poți. A mai pățit cineva asta sau sunt singurul ghinionist?”, a scris Raul Giuglea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, într-o postare de pe rețelele sociale.
Poliția Locală din Capitală se confruntă și cu alt tip de nereguli
Un polițist, responsabil de pregătirea polițiștilor locali, a ales să vină la serviciu îmbrăcat în rochițe și fustițe, generând astfel o amplă dezbatere publică privind normele vestimentare și exprimarea identității de gen în mediul profesional. Această situație a adus în prim-plan discuții despre acceptarea diversității și dreptul la autoexprimare în cadrul instituțiilor publice.
Imaginile și informațiile despre acest caz au apărut la scurt timp după ce un alt incident similar a fost intens dezbătut la nivel național, implicând un lector de la Universitatea București. Conform jurnalistului Robert Turcescu, polițistul de la Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a continuat să vină la muncă îmbrăcat în fustă, în ciuda avertismentelor primite de la superiori. Acesta a acuzat conducerea de discriminare, susținând că are dreptul de a se îmbrăca conform propriei identități și cerând respect pentru diversitatea identitară.
Iată ce a scris Robert Turcescu:
„Faceți cunoștință cu polițistul local Bucur Cezar Mihail, absolvent al Academiei de Poliție, actual angajat al DGPLCMB (Directia Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București), responsabil cu pregătirea polițiștilor locali.
Omul s-a declarat femeie si tratează orice încercare a șefilor de a-i spune că încalcă regulamentul interior prin afișarea unor astfel de ținute în timpul orelor de muncă drept discriminare.
De altfel, declarația lui de avere de pe site-ul instituției începe cu “SubsemnatA Bucur Cezar Mihail…”, a scris Robert Turcescu pe Facebook, unde a împărtășit și o serie de fotografii cu polițistul.