În Polonia, s-au înregistrat până la minus 27 de grade Celsius în sud-estul ţării, iar zece oameni au murit din cauza frigului la acest sfârşit de săptămână. 
În total, în Polonia 46 de oameni au fost răpuși viața din cauza frigului, în ultimele trei luni.

Gerul năprasnic afectează de patru zile și Ucraina. Bilanțul este de 18 morţi, majoritatea persoane fără adăpost găsite pe străzi, potrivit Ministerului ucrainean al Sănătăţii. Temperaturile urmează să scadă zilele acestea până la minus 30 de grade Celsius în unele regiuni din Ucraina, potrivit serviciului meteorologic de la kYEV.
În regiunea Krasnodar, din sudul Rusiei,din cauza zăpezii a fost blocat traficul, iar cozi kilometrice de maşini grele se întind pe autostrada din apropierea oraşului Novorosiisk.
Și în Turcia, a Istanbul, au căzut până la 20 de centimetri de zăpadă, administraţia municipală instituind cod roşu, cel mai înalt grad de alertă, iar liniile aeriene turce au anulat 184 zboruri.
În Serbia, trei persoane au murit în utlimele zile în vestul ţării din cauza ninsorilor abundente, iar în Bulgaria frigul a făcut 6 morți. Autorităţile au cerut persoanelor în vârstă să rămână în locuinţe, deoarece temperaturile au scăzut la -20 grade Celsius în unele zone ale ţării.
Ninsorile abundente au provocat de asemenea probleme în trafic şi în alimentarea cu curent electric. 
CITIȚI ȘI:

  • COD PORTOCALIU DE GER. Temperaturi RECORD de -27 de grade!
  • 8 români, ucişi de ger. Încă 275 de oameni ai străzii luați de ambulanțe
  • România, sub COD GALBEN de ger. VEZI cum va fi vremea în orașul tău
  • Nelu "Balamuc", războinicul zăpezii de pe Merţul de 12 tone
  • Cum să circuli în siguranţă pe ninsoare şi viscol
  • Eterna "surpriză" a iernii româneşti: ninge în ianuarie! Românii se aruncă cu capul în nămeţi din grabă sau prostie