Germanii studiază COVID-19: Vrem să vedem cum s-a răspândit

Germanii studiază COVID-19: Vrem să vedem cum s-a răspândit

O echipă de medici virusologi germani vor încerca să afle cum s-a propagat coronavirusul într-o zonă din vestul Germaniei în care au fost înregistrate un număr semnificativ de persoane contaminate. Cercetătorii germani vor să afle cum se propagă noul virus.

O echipă de virusologi germani va descinde în districtul Heinsberg, în landul Renania de Nord-Westfalia, pentru a studia cum s-a propagat coronavirusul. Zona este descrisă drept „Wuhanul german'', având în vedere că aici au fost confirmate 1.238 de cazuri de infectare, dintre care 32 de decese. Media în Heinsberg este de 487 de cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce pe ansamblul Germaniei media este de 74 de cazuri la 100.000 de locuitori.

„Heinsberg ne oferă o oportunitate unică întrucât virusul a fost detectat acolo într-un moment precis, pe 15 februarie, în timpul carnavalului”, a explicat Hendrik Streeck, virusolog la Universitatea din Bonn, în timpul unei prezentări în faţa parlamentarilor locali. '

El a arătat că politicienii pot acţiona mai bine când dispun de date pe baza cărora pot lua decizii, precizând că unul dintre obiectivele studiului este clarificarea numărului cazurilor de COVID-19 nedetectate în zona respectivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul va oferi indicii despre viitoarea răspândire

Epidemia din Heinsberg s-a declanşat cu trei săptămâni înainte ca aceasta să se generalizeze la nivelul întregii Germanii, iar examinarea evoluţiei acesteia ar putea să ofere indicii asupra a viitoarei răspândiri la nivel naţional. Echipa va face investigații în special în localitatea Gangelt pentru a determina cât mai precis câte persoane sunt în mod real infectate cu noul coronavirus. Un alt obiectiv urmărit este de a determina modul în care se produc lanţurile de infectare în cadrul familiilor, dacă copii infectează adulţii.

Hendrik Streeck a mai spus că au fost contactaţi aproximativ 1.000 din cei circa 12.000 de rezidenţi ai localităţii Gangelt pentru a obţine date statistice care să permită clarificarea unor aspecte încă necunoscute de cercetători despre propagarea coronavirusului. La realizarea studiului, ale cărui rezultate sunt aşteptate săptămâna viitoare, mai participă şi alţi virusologi, împreună cu circa 40 de studenţi care s-au oferit ca voluntari pentru munca de teren.

Germania avea confirmate pe 31 martie un număr de 68.180 de cazuri de COVID-19 şi 682 de decese, fiind a treia ţară europeană cea mai afectată de pandemie, după Italia şi Spania, dar cu decese semnificativ mai puţine. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care autoritățile medicale efectuează testări extinse pentru coronavirus şi nu se limitează la testarea cazurilor suspecte sau a celor mai grave.