GERMANIA VREA UN NOU VAL DE IMIGRANȚI. Doar UN SFERT dintre REFUGIAȚII din 2015-2016 și-au găsit LOC DE MUNCĂ

GERMANIA VREA UN NOU VAL DE IMIGRANȚI. Doar UN SFERT dintre REFUGIAȚII din 2015-2016 și-au găsit LOC DE MUNCĂ

Eșecurile repetate înregistrate în alegeri de Creștin Democrații Germani și aliații lor n-au potolit-o pe Angela Merkel. Cariera ei politică e practic încheiată, așa că de ce n-ar miza încă o dată pe cartea imigrației?

Recent, coaliția guvernamentală de la Berlin a ajuns la un compromis cu privire la o nouă lege a imigrației. Scopul declarat al acestei inițiative este să atragă specialiști și muncitori calificați din afara Uniunii Europene, pentru a acoperi nevoia de forță de muncă a industriei, dar și pentru a stabiliza sistemul public de pensii. În acest sens, companiile germane vor putea să recruteze din afara Uniunii Europene personal calificat și care să aibă cunoștințe suficiente de limbă germană.

Ideea pare ciudată pentru cei care urmăresc de ani în șir propaganda pro-imigrație a establishmentului german. Păi, n-au fost suficienți cei un milion și jumătate de imigranți din 2015 și 2016, despre care ONG-urile declarau că au pregătire universitară într-un procent mult mai mare decât germanii? E oare nevoia de forță de muncă a Germaniei un sac fără fund?

Ei bine, nici una, nici alta. Statisticile publicate la jumătatea acestui an arată că imigranții care au invadat Germania în anii precedenți trăiesc mai cu seamă din ajutoare sociale. Numai un unul din patru imigranți și-au găsit locuri de muncă și numai 20 plătesc contribuții la sistemul de ajutor social. Chiar și dintre cei care și-au găsit o slujbă, mulți sunt dependenți de ajutoarele de stat pentru a se întreține. Până și lobotomizata presă germană, mare amatoare de imigranți, a început să-și manifeste nemulțumirea în titlurile articolelor: „Unde sunt specialiștii”, „Miracolul slujbelor pentru imigranți lipsește” sau „A dat Germania dovadă de naivitate în 2015”. Unii jurnaliști au lăsat pentru o clipă prejudecățile multiculturale de o parte și s-au aventurat să consulte statisticile. Ce au aflat? Numai unul din 100 de imigranți muncește la Berlin într-o slujbă care cere o înaltă calificare. La nivel național, 8 din 10 nu au nici diplomă universitară, nici calificare.”

Ce a fost. a fost, și-au spus guvernanții germani, gata să mai bage câteva miliarde și să mai încerce o dată. Nu numai politicienii sunt entuziaști cu privire la succesul ideii, ci și reprezentanții multinaționalelor. Președintele executiv al Confederației Asociațiilor de angajatori, Steffen Kampeter, a declarat că economia germană se bazează pe „specialiști calificați de peste hotare”. Ba, mai mult, că Germania „are nevoie de cele mai strălucite minți din lumea întreagă”.

Germanii de rând par însă mai degrabă de partea naționaliștilor din AfD în această problemă. Un sondaj de opinie recent arată că 56 la sută dintre germani susțin că numărul mare de imigranți musulmani din Germania îi face să se simtă străini în propria țară. E vorba, nicimai mult, nici mai puțin, decât de o creștere cu 13 la sută față de anul 2014. Cum vor evolua lucrurile după ce vor începe să sosească imigranții cu diplome la prestigioasele universități din Orientul Mijlociu și Africa de Nord nu e greu de anticipat. Establishmentul german pare însă hotărât să demonstreze lumii întregi vechea zicală-Dumnezeu le ia mai întâi mințile celor pe care vrea să îi piardă.