Evenimentul Zilei > International > Germania: Vălul Islamic interzis integral în Bavaria
Germania: Vălul Islamic interzis integral în Bavaria

Germania: Vălul Islamic interzis integral în Bavaria

Guvernul Bavariei a aprobat marți proiectul de lege care interzice purtarea vălului Islamic în școli, grădinițe și în domeniile siguranței și ordinii publice.

Această miscare a pornit cu șapte luni înainte de alegerile federale când imigranții au devenit o problemă persistentă.

Premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, a fost unul dintre cei mai vocali critici ai politicii cancelarului german Angela Merkel privind refugiații, pe fondul afluxului din 2015 care a alimentat preocupările germanilor în legătură cu securitatea internă și integrarea migranților în cultura germană.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a susținut interzicerea purtării vălului islamic care acoperă întreaga faţă a femeilor musulmane, în Germania.

“Burqa trebuie să fie interzisă, oriunde este posibil din punct de vedere legal”, a mai susținut Merkel în luna Decembrie.

'Acoperirea feței va fi interzisă în serviciul civil, în universități, școli, grădinițe, în domeniile siguranței și ordinii generale publice și la alegeri', a anunțat guvernul bavarez, la încheierea unei ședințe de cabinet. 

Potrivit ministrului de interne bavarez Joachim Herrmann, o femeie musulmană care își acoperă fața acționează contrar culturii germane de comunicare.

'Comunicarea nu are loc numai prin vorbire, ci de asemenea prin priviri, expresii și gesturi', a afirmat  Herrmann. 'Aceasta formează baza relațiilor noastre interpersonale și fundamentul societății noastre și al ordinii libere și democratice', a mai spus oficialul german.