Evenimentul Zilei > International > Nemțoaică teroristă ISIS, a lăsat să moară de sete o fetiță-sclavă de 5 ani
Nemțoaică teroristă ISIS, a lăsat să moară de sete o fetiță-sclavă de 5 ani

Nemțoaică teroristă ISIS, a lăsat să moară de sete o fetiță-sclavă de 5 ani

O cetăţeană germană este judecată la München pentru apartenenţă la ISIS şi pentru că a lăsat să moară de sete o fetiţă de 5 ani luată în sclavie în Irak.

 

Inculpată pentru crimă de război şi omor, Jennifer W. riscă o condamnare la închisoare pe viaţă în procesul care a început marți în capitala Bavariei, relatează AFP citată de Agerpres.

 

Din echipa care o va reprezenta pe mama victimei face parte şi avocata libanezo-britanică Amal Clooney, soția starului hollywoodian George Clooney, care nu va fi prezentă totuşi la deschiderea procesului, prevăzută în cursul dimineţii la tribunalul din München, competent în materie de securitate şi terorism.

 

Inculpata Jennifer W., acum în vârstă de 27 de ani, a plecat din Germania în Irak în septembrie 2014 pentru a se alătura organizaţiei jihadiste ISIS
 

Din iunie până în septembrie 2015, ea a patrulat, înarmată şi echipată cu o vestă cu explozibili, pentru poliţia de moravuri la Fallujah şi Mossul, două oraşe din Irak aflate sub controlul ISIS. 
 

Tot atunci, ea şi soţul său au cumpărat, dintr-un grup de prizonieri, o femeie şi pe fetiţa acesteia de 5 ani, provenite din minoritatea yazidă, pentru a le exploata ca sclave.
 

„Într-o zi în care fetiţa era bolnavă, a udat salteaua (urinând). Soţul acuzatei a pedepsit-o legând-o cu lanţul afară, pe o căldură toridă, lăsând-o astfel să moară de sete într-un mod atroce”, explică parchetul german într-un comunicat, precizând că „acuzata nu a întreprins nimic pentru a o salva pe fetiţă”.


 

Conform presei germane, mama victimei, Nora B., care trăieşte acum în Germania ca refugiată, le-a spus anchetatorilor că acuzata nu a intervenit decât atunci când era prea târziu pentru ca fetiţa, în stare avansată de deshidratare, să mai poată fi salvată.
 

Jennifer W. a fost arestată de serviciile de securitate turce în ianuarie 2016 la Ankara, unde dorea să-şi reînnoiască actele la ambasada germană. 
 

Ea a fost extrădată în Germania după câteva zile, dar plasată în detenţie provizorie de-abia în iunie 2018, după ce a fost arestată din nou în timp ce încerca să ajungă în teritoriile controlate încă de ISIS în Siria.
 

Conform celor relatate de Der Spiegel, femeia i-a povestit viaţa dusă în Irak şoferului care o transporta. Acesta era în realitate informator al FBI şi conducea o maşină echipată cu microfoane. Parchetul a folosit aceste înregistrări pentru a o inculpa pe femeie. 
 

Aceasta i-a povestit şoferului despre moartea unei fetiţe yazide, minoritate kurdofonă adepta unei religii preislamice, persecutată de ISIS. Cea mai cunoscută purtătoare de cuvânt a acestei minorităţi este Nadia Murad, fostă sclavă sexuală a ISIS şi laureată a Premiului Nobel pentru Pace, care militează, împreună cu Amal Clooney, pentru recunoaşterea crimelor jihadiste ca „genocid”.
 

În înregistrare, Jennifer W. explică, potrivit Der Spiegel, că moartea copilului a fost 'un abuz, până şi pentru SI', şi că bărbatul chiar a fost sancţionat de jihadişti. 
 

De altfel, mama victimei a povestit că bărbatul era violent şi le aplica numeroase pedepse fizice sclavelor sale.
 

Potrivit Der Spiegel, jihadiştii l-au bătut pentru a-l pedepsi pentru crimă. Bărbatul, identificat de cotidianul Süddeutsche Zeitung sub numele de Taha Sabah Noori Al-J., s-ar afla acum în zona frontalieră turco-irakiană.