Evenimentul Zilei > International > „GERMANIA este un refugiu pentru TERORIȘTI şi va fi judecată de istorie”
„GERMANIA este un refugiu pentru TERORIȘTI şi va fi judecată de istorie”

„GERMANIA este un refugiu pentru TERORIȘTI şi va fi judecată de istorie”

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat, azi, că Germania a devenit „un refugiu pentru terorişti” şi că ea „va fi judecată de istorie'', acuzând Berlinul că nu i-a extrădat pe susţinătorii clericului Fethullah Gulen, stabilit în SUA.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat joi că Germania a devenit ''un refugiu pentru terorişti'' şi că ea ''va fi judecată de istorie'', acuzând Berlinul că nu i-a extrădat pe susţinătorii clericului Fethullah Gulen, stabilit în SUA, despre care Ankara susţine că s-a aflat în spatele puciului eşuat din iulie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit lui Erdogan, Germania găzduieşte de mult timp militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie ce duce o insurecţie de trei decenii pentru a obţine autonomia kurzilor, precum şi activişti de extrema stângă din DHKP-C, grupare ce a întreprins atacuri armate în Turcia.

'„Nu avem nici un fel de aşteptări din partea Germaniei, dar veţi fi judecaţi în istorie pentru încurajarea terorismului. Germania a devenit un refugiu important pentru terorişti'', a declarat Erdogan în cadrul unei ceremonii la palatul său din Ankara.

'„Suntem preocupaţi că Germania, care a protejat PKK şi DHKP-C ani de zile, a devenit un adăpost pentru organizaţia teroristă gulenistă'', a mai spus şeful statului turc.