Germania ia atitudine faţă de tradiţiile refugiaţilor: „Imigranţii care aleg să locuiască aici nu au dreptul de a-şi pune valorile culturale sau religioase deasupra legii naţionale”
- Otilia Matei
- 16 iunie 2016, 08:41
Deşi este cea mai ospitalieră ţară cu refugiaţii din est, Germania nu va tolera ca legile naţionale să fie ignorate de expaţi, astfel, în urma unor declaraţii susţinute de ministrul Justiţiei, Heiko Maas, statul german nu va recunoaşte poligamia sau căsătoriile cu minori.
Autorităţile germane iau atitudine în privinţa populaţiilor care solicită refiugiu pe teritoriile naţionale, astfel, ministrul Justiţiei a declarat că ţara sa nu va tolera niciun obicei care contravine legii naţionale.
„Niciun imigrant dintre cei care aleg să locuiască în Germania nu are dreptul de a-şi pune valorile culturale sau religioase deasupra legii naţionale. În anumite state islamice, bărbaţii au dreptul să aibă chiar şi patru soţii, dar acest lucru nu se va accepta şi aici. În Germania este interzisă poligamia.”
În contextul valului de imigranţi care aleg să să stabilească în Germania, au crescut şi îngrijorările autorităţilor cu privire la practica poligamiei sau a căsătoriilor care implică minori, obiceiuri comune în Orient, însă contestate cu desăvârşire în statele europene.
„Toţi trebuie să se supună legii, indiferent că s-au născut aici (n.r. Germania) sau s-au stabilit recent în ţara noastră. Nu putem să tolerăm căsătoriile aranjate sau din obligaţie, mai ales dacă implică minori.”
Publicaţia Bild a afişat un raport îngrijorător care arată faptul că în regiunea Bavaria, în rândul refugiaţilor au fost înregistrate 550 de cazuri de căsătorii în care miresele aveau sub 18 ani, 161 de cazuri în care tinerele aveau vârste până în 16 ani. În cele mai multe dintre aceste situaţii, fetele erau deja căsătorite înainte să ajungă în Europa.
În Germania, vârsta minimă pentru căsătorie este 18, dar este posibil ca o persoană mai tânără, între 16 şi 17 ani să se căsătorească dacă familia acceptă, iar partenerul trebuie să aibă cel puţin 18 ani.