Fregata „Rheinland-Pfalz“ este programată să fie predată agenţiei germane de achiziţii pentru apărare (BAAINBw) în primăvara anului 2020. Costul contractului pentru programul F125 este de circa două miliarde de Euro în total.

Cancelarul landului Renania-Palatinat Malu Dreyer care a botezat nava, a declarat: „Marina germană are o lungă tradiţie de nave numite după landul Renania-Palatinat. Aş dori să combin botezul noii fregate „Rheinland-Pfalz“ cu speranţele şi dorinţele mele ca principalele provocări cu care se va confrunta nava noastră vor fi misiuni de pace şi operaţiuni umanitare.“

Dr. Rolf Wirtz, CEO al ThyssenKrupp Marine Systems: „Combinând cea mai modernă tehnologie şi o strategie de echipaj multiplu, F125 stabileşte noi standarde în domeniul construcţiilor navale. Această fregată este este proiectată pentru a satisface cerinţele marinei noastre în misiuni prezente şi viitoare, cum ar fi combaterea pirateriei sau monitorizarea mişcărilor de refugiaţi în Marea Mediterană. În urma ceremoniei de botez de astăzi, familia fregatelor din clasa 125 este completă.“

Consorţiul ARGE F125 este alcătuit din două companii: ThyssenKrupp Marine Systems (compania principală) şi Fr. Lürssen Werft din Bremen. Consorţiul ARGE F125 a primit contractul de construire a celor patru fregate din clasa 125 pentru marina germană în anul 2007. Cele patru fregate din clasa 125 vor înlocui opt fregate din clasa 122 (de tip Bremen) din marina germană. Secţiunile de la prova pre-montate sunt fabricate la şantierele navale Fr. Lürssen Werft Werft din Bremen şi Wolgast. Construcţia secţiunilor de la pupă, alăturarea celor două secţiuni şi restul operaţiunilor de amenajare au loc la şantierele Blohm + Voss din Hamburg.

Navele au fost dezvoltate special pentru scenarii actuale şi viitoare de operare pentru marina germană. În plus faţă de sarcinile tradiţionale de apărare naţională şi de alianţă, fregatele din clasa 125 sunt concepute pentru prevenirea conflictelor, gestionarea crizelor şi intervenţie / operaţiuni de stabilizare la nivel internaţional. Navele sunt capabile să rămână pe mare timp de 24 de luni şi reprezintă, astfel, prima realizare a conceptului de utilizare intensivă, de exemplu, creşterea semnificativă a disponibilităţii în regiunea de implementare.(Navaltoday.com,handelsblatt.com )