Evenimentul Zilei > International > Germania cere o distribuire echitabilă a refugiaţilor în Europa
Germania cere o distribuire echitabilă a refugiaţilor în Europa

Germania cere o distribuire echitabilă a refugiaţilor în Europa

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin a declarat că Germania şi alte doar câteva state membre ale Uniunii Europene nu pot continua să absoarbă o cotă disproporţionată de refugiaţi care ajung în blocul comunitar. El a adăugat că alte ţări trebuie să facă mai mult, transmite Reuters.

Germania se aşteaptă ca numărul solicitanţilor de azil pe care îi va primi în acest an să crească de patru ori, la circa 800.000, potrivit Agerpres.

"Germania şi alte doar câteva ţări sunt de departe cele care primesc cei mai mult refugiaţi", a declarat, într-o conferinţă de presă, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului. "În contextul în care sunt 28 de state membre, acest lucru nu poate să continue. Trebuie să existe o distribuire echitabilă a refugiaţilor, cu mai multă solidaritate", a adăugat el. 

Unele guverne europene au refuzat să primească refugiaţi şi s-au opus propunerilor UE de stabilire a unui plan comun de acţiune în contextul acestei crize, care se intensifică pe fondul afluxului tot mai mare de imigranţi ce fug din cauza războaielor şi a sărăciei din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu. 

Potrivit lui Seibert, Europa are nevoie de o nouă abordare, în contextul în care numeroase ţări nu mai respectă Regulamentul Dublin, care prevede trimiterea majorităţii solicitanţilor de azil înapoi în ţara prin care au intrat în UE până când aplicaţia lor va fi procesată.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a declarat sâmbătă că actuala politică europeană pentru rezolvarea crizei imigranţilor este "o ruşine". "Europa riscă să eşueze din cauza modului dezastruos de administrare" a situaţiei, a adăugat el.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: