Broşura a fost creat de Fundația Amadeu Antonio din Berlin. Prefața a fost scrisă de ministrul familiei Franziska Giffey (SPD) şi este intitulată "Ene, mene, muh". În acest context absurdul nu are limite. Cum să judeci părinţii după vestimentaţia copiilor?

Nadine Schön (CDU), vice-președinte al fracțiunii Uniunii în Bundestag: „În cazul în care educatorii trebuie să devină supraveghetori a atitudinii parentale corective depășește granițele“.  Broșura conține „studii de caz absurde“. 

Politicianul Schön constată că o astfel de "spionaj parental" nu se potrivește cu democrația. În RDG, copiii din grădinițe au fost chestionați cu privire la opiniile părinților lor, aminteşte acesta. 

Potrivit berliner-kurier, Giffey se apără subliniind că a avut doar rolul de a ajuta educatorii în sarcina delicată de a recunoaște pericolul în care se află copiii din cauza părințiilor cu idei radicale.  Fundația Amadeu Antonio din Berlin a observat deja că broșura nu a fost bine primită. Telefoanele nu a fost mute zilele acestea primind extrem de multe plângeri. Pentru că este absurd să spui despre fetele care au codiţe, poartă panglici şi rochii iar băieți care sunt atletici,  provin din familii extremiste, naziste…

 

Citește și: