Evenimentul Zilei > International > Premieră! Germania a inaugurat prima autostradă electrică pentru camioane. Video în articol
Premieră! Germania a inaugurat prima autostradă electrică pentru camioane. Video în articol

Premieră! Germania a inaugurat prima autostradă electrică pentru camioane. Video în articol

În Hessa s-a inaugurat prima porțiune de autostradă pentru tiruri care circulă cu curent electric. Dacă testul va fi un succes, și alte autostrăzi din Germania vor fi electrificate, notează CNN.

Un sistem cu tehonologie eHighway care le permite camioanelor să se conecteze la firele de înaltă tensiune plasate de-a lungul autostrăzii pe o distanţă de 10 kilometri a fost inaugurat în Germania.  Pe lângă proiectul din Hessa, care a costat  15 milioane de euro, ministerul Mediului vrea ca şi pe autostrăzile din landurile Baden-Württemberg și Schleswig-Holstein să dezvolte astfel de sisteme.

Dezvoltat de Siemens (SIEGY) camioanele funcționează cu motoare electrice atunci când sunt conectate la liniile aeriene și un sistem hibrid când se întorc pe un drum tradițional. Senzorii detectează când sunt disponibile firele aeriene. Curentul furnizat de acestea provine din surse regenerabile. Camioanele funcţionează pe bază de motoare electrice când sunt conectate la liniile de înaltă tensiune, şi un sistem hibrid când se întorc pe drumurile tradiţionale.

Potrivit CNN, guvernul german a cheltuit 70 de milioane de euro (77 de milioane de dolari) pentru a produce camioane care pot folosi sistemul. Siemens a spus că un proprietar de camioane ar putea economisi 20.000 de euro (22.370 de dolari) pentru combustibilul la o distanţă de peste 100.000 de kilometri. La o scară foarte mică a fost testat acest sistem în Suedia și în apropierea porturilor din Los Angeles și Long Beach.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: