Actele antisemite n-au mai atins un nivel atât de crescut în Germania din 2009. Ţara a înregistrat o creştere alarmantă a actelor antisemite în fiecare an de-alungul ultimului deceniu. Este o creştere care nelinişteşte guvernul confruntat cu popularitatea extremei de dreapta care are tot mai mulţi simpatizanţi.

Creşterea antisemitismului vine odată cu alarma din alte ţări europene care sunt confruntate cu un fenomen similar, mai ales în Franţa unde comunitatea evreiască  a cerut marţi ’’o renaştere şi o reconciliere naţională’’. În Germania, unde identitatea naţională este în mare parte fondată pe pocăinţa după Holocaust, 1646 acte antisemite au fost contabilizate anul trecut, o creştere cu 9,4 % în comparaţie cu 2017, după datele preliminare ale poliţiei germane.

O delegare guvernamentală

Violenţele antisemite au produs 43 de răniţi anul trecut, spun statisticile care vor fi definitive în luna mai. În acest context, Angela Merkel a hotărât să numească pentru prima oară un delegat guvernamental pentru lupta împotriva antisemitismului. Cancelara germană şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea, inclusiv în noiembrie, la Comemorarea Pogromului la Kristallnacht (Noaptea de cristal) remarcând creşterea actelor anti evreieşti în Germania şi Europa, ca şi escaladarea partidelor populiste şi de extremă dreapta, titrează 20minutes

 

Te-ar putea interesa și: