Evenimentul Zilei > International > Gerard Depardieu este pe lista neagră. E amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei
Gerard Depardieu este pe lista neagră. E amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei

Gerard Depardieu este pe lista neagră. E amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei

Actorul Gerard Depardieu este considerat în Ucraina o 'amenințare la adresa securității naționale', iar numele său este interzis de acum în media ucraineană.

Autoritățile de la Kiev l-au pus pe artistul francez, proaspăt cetățean rus, pe lista lor neagră, susține cotidianul Ouest-France, preluat marți de le point.fr. 

Consecința este că ucrainenii nu vor mai putea vedea la televizor un film cu Depardieu, actorul plătind astfel pentru afirmațiile făcute la un festival de film din Letonia, în 2014. 'Iubesc Rusia și Ucraina, care face parte din Rusia', a spus el anul trecut.

Peste 600 de personalități figurează pe lista neagră

Gerard Depardieu este un obișnuit al declarațiilor care stârnesc controverse. În iunie 2013, intervievat cu ocazia Festivalului de Film de la Moscova despre relațiile sale cu președintele Vladimir Putin și fostul președinte ucrainean Viktor Iușcenko, actorul francez a spus: 'Nu îmi plac în mod deosebit președinții, îmi plac oamenii. Putin este foarte puternic și de el are nevoie Rusia. Dumnezeu să îi binecuvânteze sufletul', a fost răspunsul lui Depardieu. El a adăugat la cel mai recent Festival de la Cannes că merge 'mereu în U.R.S.S. În fine, în Rusia! Îl văd mereu pe Putin și îmi place mult de el'.

Peste 600 de personalități figurează pe lista neagră întocmită de Ucraina. Printre acestea se numără cineastul sârb Emir Kusturica, regizorul american Oliver Stone sau actorul american Steven Seagal, încheie lepoint.fr.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: