România, lovită de ger năprasnic. Se întorc ninsorile

România, lovită de ger năprasnic. Se întorc ninsorile Ninsori și viscol. Sursa foto: Dreamstime.com

Țara noastră va fi lovită de un nou val de ger. În weekendul care urmează, ninsorile vor pune din nou stăpânire pe unele regiuni. Conform meteorologilor, valorile termice din Capitală vor coborî la -8 grade Celsius.

După câteva zile cu temperaturi peste medie, frigul se întoarce din nou. În unele zone din țară vor fi înregistrate ninsori abundente. Ger va fi și în Capitală, iar valorile termice vor ajunge până la -8 grade Celsius.

România, lovită de un nou val de ger

Vremea se schimbă din nou la finalul acestei săptămâni. Pentru acest weekend, meteorologii anunță un nou episod de ger și ninsori. Temperaturile vor fi scăzute în întreaga țară.

În zonele de nord și est va ninge slab, iar vântul va sufla cu putere. De asemenea, la munte se anunță ninsori abundente, iar pe crestele înalte, rafalele  ajung la 90 km/h. La fel de frig va fi și în București. În prima parte a weekendului, mercurul va coborî în termometre până la -8 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News
România, lovită de ger năprasnic. Se întorc ninsorile

Val de aer rece peste România. Sursa foto: Arhiva EVZ

Joi și vineri, temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor

În următoarele două zile, valorile termice se vor menține peste limita mediilor multianuale.  Nu vor lipsi însă precipitațiile. Joi, vântul va sufla cu o viteză de peste 40 de km/h, mai ales în zona de munte.

În zilele de joi și vineri, maximele vor ajunge până la 15 grade Celsius, la finalul săptămânii, vremea intră într-un proces de răcire.

România, lovită de ger năprasnic. Se întorc ninsorile

Prognoza meteo. Sursa: arhiva EVZ

Ger în Capitală. Minimele coboară la -8 grade

După doua zile cu temperaturi ridicate, întreaga țară va fi lovită de ger. În Capitală, valorile termice ajung la -8 grade Celsius. Conform prognozei ANM, vântul va sufla moderat, însă va accentua senzaţia de frig.

„În Capitală ne aşteptăm ca în noaptea de vineri spre sâmbătă să consemnăm, la începutul nopţii, precipitaţii sub formă de ploaie, după care, spre sfârşitul intervalului, lapoviţe şi ninsori, iar duminică, predominant ninsori. ”, au transmis meteorologii.

La fel de frig va fi și în a doua parte a weekendului.  Duminică vor fi înregistrate maxime de 2 grade Celsius, iar noaptea acestea vor fi negative.

„Duminică, în Capitală, doar o maximă de unu-două grade, iar minimele vor fi foarte coborâte chiar şi la începutul săptămânii viitoare, când se menţine masa de aer rece care va aduce din nou scăderi la valori sub pragul de ger nu numai în depresiuni, dar şi în zonele mai joase de relief, spre minus 7, minus 8 grade Celsius”, a precizat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.