George W. Bush, "mea culpa" pentru scandalul de la Abu Ghraib

George W. Bush, "mea culpa" pentru scandalul de la Abu Ghraib

Preşedintele american George W. Bush recunoaşte că poartă o parte din vina pentru conflictul declanşat în 2004 la închisoarea Abu Ghraib, informează Washington Times în ediţia sa electronică.

"Abu Ghraib a fost o dezamăgire imensă. Recunosc că nu am fost prezent acolo, dar am fost comandantul suprem al unei armate unde au avut loc aceste acţiuni reprobabile care au format o imagine absolut greşită despre America şi armata noastră", a declarat Bush pentru un postul de televiziune saudit, Middle East Broadcasting Center.

Scandalul la care a făcut referire preşedintele american încă în exerciţiu a avut loc în 2004, când au fost date publicităţii o serie de fotografii compromiţătoare. Imaginile înfăţişau soldaţi americani care îi umileau pe deţinuţi.

Criticii preşedintelui Bush au comentat incidentul şi l-au pus pe seama presiunii crescute exercitate asupra serviciilor secrete americane, după atentatele de la 11 septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, aceiaşi critici ai administraţiei Bush sunt de părere că sistemul legislativ american a fost mult prea permisv pentru astfel de acte de violenţă.