George Simion le-a stins lumina membrilor Comisiei Munci când vorbeau despre majorarea salariilor deputaților. Liderul AUR i-a îndemnat să facă economie.
Plenul Camerei Deputaților urmează să dezbată marți, 27 septembrie, Ordonanța care presupune majorarea indemnizațiile parlamentarilor și primarilor. Documentul a generat un întreg scandal săptămâna trecută prin forma adoptată în Senat. În acest context, nici liderul AUR, George Simion, nu a ezitat să își expună părerea.
Politicianul a participat și el la ședința organizată de Comisia de muncă. Când unul dintre colegii săi enumera motivele pentru care ar trebui mărite salariile primarilor, George Simion a stins lumina din camera de ședințe. Liderul AUR i-a îndemnat pe toți cei prezenți „faceți economie”.
Ulterior, a urmat o ceartă între primarii și parlamentarii prezenți. Mai mult decât atât, unul dintre ei chiar a fost nevoit să vorbească cu lumina stinsă. În plus, mai mulți politicieni s-au certat și s-au îndemnat reciproc să se gândească la românii care lucrează și primesc salariul minim pe economie, informează Antena 3.
Simion nu este de acord cu majorarea salariilor parlamentarilor
Încă de când a apărut ordonanța, George Simion a abordat o poziție categorică în acest sens. El nu este de acord cu această majorare. Cu toate acestea, 12 senatori din partidul său au votat alături de majoritate. Liderul AUR susține că deputații din partidul pe care îl conduce care vor vota pentru majorările salariale la Cameră vor fi excluși.
„Nu, peste cadavrul meu. Camera Deputaților este for decizional, acolo se decide. Asta este o atenționare, peste cadavrul meu, toleranță zero, nu acceptăm așa ceva. Nu putem face una și predica alta. Nu, nu în numele meu și nu în numele AUR. La revedere!”, a reacționat George Simion pe pagina sa personală de Facebook.
Senatul a adoptat pe 21 septembrie majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Acest lucru s-a întâmplat la o inițiativă propusă de UDMR. Astfel, urmau să crească cu aproximativ 2.000 de lei indemnizațiile președintelui, miniștrilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale, precum și ale funcționarilor publici.