Ministerul de Externe al Republicii Moldova a emis un ordin de interdicție pentru intrarea în Basarabia a lui George Simion.

George Simion spune că șoferii autocarului în care se afla au fost întrebați telefonic de cei de la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova dacă se află printre pasageri. El a cerut intervenția ministerului de externe de la București.

 

Organizatorul Marșului Centenarului, George Simion, a anunțat joi că mai mulți unioniști din România vor pleca spre Chișinău „pentru a evita abuzurile de la frontieră” și a ajunge în timp util în Piața Marii Adunări Naționale,  pe 1 septembrie când va avea loc Marea Adunare Centenară. Câteva autocare au pornit joi seară  din București, Cluj, Iași și Galați,  spre Republica Moldova.  

Pe Facebook, George Simion a îndemnat participanții la marș, care nu sunt lăsați să treacă frontiera, să rămână în vamă și să nu se întoarcă, pentru că fie care caz va fi documentat. 

Marți seara, cetățenii români participanți la Marșul Centenarului, cu excepția liderului Acțiunii 2012, George Simion, au fost lăsați să treacă frontiera R. Moldova, după ce au fost blocați trei zile în vamă.

Marşul Centenarului, o acţiune comemorativă pentru marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire, a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia. Participanții, care merg pe jos, au străbătut aproape 1300 de kilometri, trecând prin locuri importante pentru reîntregirea României.