În boxa arestaţilor mai erau: Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, şi Simina Costan- care controlează Bepco SRL Ghimbav. Unul dintre afaceriştii implicaţi în dosar, Călin Pop – administratorul ASP Agregate, inițial reținut pentru 24 de ore, a recunoscut acuzațiile și a colaborat cu DNA.

Firma lui Pop a beneficiat de o lucrare ca urmare a unei înţelegeri frauduloase pe care a avut-o cu Scripcaru. Edilul ar fi pretins ca, în schimbul atribuirii lucrării, o parte din banii primiți în mod necuvenit de la Primăria Brașov- aproximativ 100.000 de euro, să fie utilizaţi de Pop pentru achiziţionarea de materiale electorale. Era vorba de tricouri, pixuri, brichete etc, dar şi pentru achiziţionarea a aproximativ 2.000 de pachete cu alimente în campania pentru alegerile locale din anul 2012. Scripcaru a fost ales, în acel an, cu 44,29% din voturi.

Comoara din valiza ascunsă

Procurorii DNA au găsit, în demisolul imobilului în care locuiește George Scripcaru, o valiză în care erau 3.000 de euro și 41.000 de lei, bani nejustificați, în contextul în care edilul le-a spus anchetatorilor că în casă are doar 2.700 de lei. Anchetatorii au mai ridicat din locuința Cristinei Antonie – apropiată a primarului – 90.000 de lei și 2.400 de euro. Din locuința lui Mihai David și din cea a Siminei Costan au fost ridicați peste 300.000 de lei. Detaliile apar în referatul DNA cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.