Emma Thompson, a scris scenariul pentru Last Christmas după ce a obţinut deplina aprobare a lui George Michael. Filmul e bazat pe iconica piesă muzicală scrisă de cântăreţ când făcea parte din duo-ul Wham şi a purtat îndelungi discuţii cu el înainte de a finaliza totul.

”Era bărbatul cel mai gentil pe care şi-l poate imagina cineva…Am fost foarte entuziasmată, am început să scriem, apoi a murit tragic în 2016, chiar în ziua de Crăciun. L-am pierdut şi-mi lipseşte enorm de mult. Aş dori să fie aici, fiindcă filmul e ca o caldă îmbrăţişare iar toată muzica lui, avem 15 piese, inclusiv una nouă la sfârşit care e atât de frumoasă. Heal the Pain, este şi una din piesele mele preferate şi a fost scrisă special pentru film”.

Începuturi complicate

Filmul nu se mai finaliza, nu mai vedea lumina ecranului, cel puţin nu în varianta Emmei Thompson. Actriţa n-a vrut să-şi dea acordul când producătorul, David Livingston, i-a prezentat ideea sa. Vorbind despre proiect cu soţul său Greg Wise, a văzut “o modalitate diferită de a scrie povestea unei inimi umane uriaşe#. Last Christmas, în regia lui Paul Feng, cu Emilia Clarke şi Henry Golding, va fi lansat pe 27 noiembrie, informează 20 Minutes.