Despre reaţia cu preşedintele interimar de la acea vreme, Nicolae Văcăroiu, şeful SRI a dezvăluit că "a fost un om înțelept în scurta sa carieră de președinte interimar. Dar am avut și o ședință a CSAT, atunci când  s-au pus pe tapet chestiuni foarte sensibile legate de funcționarea sistemului de securitate națională, inclusiv  anumite tendințe de schimbare a legislației în domeniu, lucru foarte greu de contracarat". 

Întrebat cum s-au văzut din perspectiva directorului SRI toate schimbările din mandatul său -, două proceduri de suspendare, două alegeri prezidențiale, căderea guvernului Ungureanu, schimbarea Guvernului Boc, alegeri locale sau parlamentare.- Georgea Maior a dezvăluit:   "Ca o evoluție democrată, alteori forțată. Când e vorba de suspendări. Care au pus sub o mare presiune Statului. Și într-un fel credibilitatea sa".

Şeful SRI a mai spus că, în ambele  suspedări, se uită această chestiune: "Și văd că unii dintre autorii acestei suspendări sau primei suspendări sunt extrem de atașați statului de drept astăzi și poate că a fost o lecție"