Evenimentul Zilei > International > George Maior şi-a pus toată presa INTERNAŢIONALĂ în cap. Scrisoarea avocatului PERSONAL al lui Trump a ajuns cap de afiş pe cele mai importante site-uri de ştiri din lume
George Maior şi-a pus toată presa INTERNAŢIONALĂ în cap. Scrisoarea avocatului PERSONAL al lui Trump a ajuns cap de afiş pe cele mai importante site-uri de ştiri din lume

George Maior şi-a pus toată presa INTERNAŢIONALĂ în cap. Scrisoarea avocatului PERSONAL al lui Trump a ajuns cap de afiş pe cele mai importante site-uri de ştiri din lume

Mulţi au spus că scrisoarea avocatului personal al preşedintelui SUA, Rudy Giuliani, ar fi lipsită de importanţă deoarece nu este angajat în vreo funcţie oficială, uitându-se un element foarte important: că este VOCEA lui Donald Trump şi că tot ceea ce afirmă avocatul nu are cum să fie doar lobby, iar ca probă stau relatările din presa internaţională despre scrisoarea care transmite un semnal de alarmă despre: „prejudiciul continuat al statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării legii”, potrivit lui Giuliani.

Rferl.org, titrează: "Ambasadorul României în Statele Unite are probleme cu superiorii săi, după ce a criticat o scrisoare din partea avocatului personal al președintelui american Donald Trump despre liderii României.  George Maior a fost rechemat la București de către Ministerul Afacerilor Externe pentru a discuta remarcile pe care le-a făcut despre o scrisoare scrisă de Rudy Giuliani și publicată de mass-media românească pe 27 august.  În scrisoarea adresată președintelui Klaus Iohannis și premierului Viorica Dancila, Giuliani a scris că este preocupat de "deteriorarea continuă a statului de drept în România, comisă sub pretextul aplicării legii".

Abcnews: "Ministerul de Externe al României a convocat ambasadorul țării în Statele Unite pentru a-și explica observația negativă cu privire la o scrisoare trimisă de avocatul președintelui SUA, Donald Trump, care a trimis lideri români.  În scrisoarea publicată luni de presa din România, Rudy Giuliani ia spus președintelui Klaus Iohannis și premierului Viorica Dancila că este preocupat de "prejudiciul continuat al statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării legii".  Fostul primar din New York a criticat în mod special "excesele" agenției anti-corupție din România și Serviciul Român de Informații, care a semnat protocoale secrete cu agenția pentru a susține suspecții".

Usnews:  Ministerul de Externe al României a convocat ambasadorul țării în Statele Unite pentru a-și explica observația negativă cu privire la o scrisoare a avocatului președintelui SUA, Donald Trump, trimisă liderilor români unde îşi exprimă preocupările legate de aplicarea legii.

De asemena şi nytimes relatează despre ministerul de Externe al României a "convocat ambasadorul țării în Statele Unite pentru a-și explica observația negativă cu privire la o scrisoare trimisă de avocatul președintelui SUA, Donald Trump (…) Fostul primar din New York a criticat în mod special "excesele" DNA-ului din România și Serviciul Român de Informații, care a semnat protocoale secrete. Ambasadorul George Maior, care a condus anterior Serviciul de Informații, a declarat că scrisoarea lui Giuliani a rezultat dintr-un "lobby lansat de oameni interesați de apărarea personalităților care au probleme cu sistemul de justiție".

De asemena şi Fox a reacţionat la scrisoarea fostului primar al New York-ului, titrând pe prima pagină despre reacţia ambasadorului României în SUA.

Un semnal de alarmă l-a tras şi preotul Chris Terhes unde spune că: "Daca scrisoarea lui Giuliani ar fi fost irelevanta, nimeni nu ar fi criticat-o. Iti dai seama insa de puterea ori efectul unei actiuni dupa critici".

"George Maior a ajuns celebru in intreaga lume dupa ce s-a luat de Giuliani iar apoi a fost convocat la centrala MAE sa fie admonestat. Mai tare insa e un articol publicat de Europa Libera in limba engleza, care-l desfiinteaza pe Maior si face referire la abuzurile din justitie", a mai comentat preşedintele Coaliţiei românilor din SUA.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: