„Sunt convins că va exista continuitate calitativă în legătură cu dimensiunea politică, militară şi economică a parteneriatului cu SUA. Sunt încurajat şi de faptul că anul trecut am marcat 135 de ani de relaţii diplomatice şi cele două camere ale Congresului au adoptat rezoluţii extrem de apreciative la adresa acestui parteneriat, cu participarea democraţilor şi a republicanilor în formularea acestor rezoluţii, elaborarea lor şi votarea lor în Congres. Deci sunt toate datele că, indiferent de cine va deţine în viitor puterea în America, republicani sau democraţi — este prematur să ne pronunţăm sau să spunem ceva, bineînţeles, campania aici este extrem de dinamică — parteneriatul va funcţiona la fel de bine calitativ şi se va îmbunătăţi în concordanţă cu evoluţiile secolului XXI“, a spus George Maior, într-un interviu acordat Agerpres.

Acesta a vorbit şi despre motivarea Curţii Constituţionale a României (CCR) pe tema interceptărilor, precizând că din calitatea sa de ambasador al României la Washington, cooperarea strategică a informaţiilor este un element extrem de important. 

„Acum, în calitate de ambasador al României la Washington, nu aş dori să comentez această chestiune pe care odată am comentat-o mai pe larg, dar ce pot să vă spun este faptul că, până la urmă, şi asta din perspectiva calităţii pe care v-am expus-o, şi cooperarea în zona strategică a informaţiilor constituie un element extrem de important al Parteneriatului Strategic, care are în vedere până la urmă protejarea securităţii naţionale a României şi a Statelor Unite. Ea este excepţională, cu toate instituţiile de informaţii din România şi bineînţeles instituţiile americane şi aduce o plusvaloare strategică semnificativă la calitatea relaţiilor bilaterale româno-americane şi, aşa cum am spus, slujeşte interesele strategice ale ambelor state de a-şi proteja cetăţenii în faţa ameninţărilor complexe din lumea de astăzi", a adăugat acesta. 

Totodată, Maior a mai arătat că includerea în programul Visa Waiver este un obiectiv principal al României.

„Este un obiectiv prioritar al nostru în relaţia cu Statele Unite, pe care cel puţin eu îl expun permanent la nivelul discuţiilor pe care le am în cadrul Congresului şi am văzut extrem de mulţi membri ai Congresului favorabili acestei idei, deşi acest an este mai special şi în SUA prin prisma faptului că au loc alegeri, după cum bine ştiţi, şi în general problema imigraţiei este o chestiune sensibilă pe agenda publică de aici. Din punct de vedere tehnic, am făcut toate demersurile necesare pentru a finaliza cadrul de cooperare bilaterală pe acest aspect, s-a semnat ultimul acord necesar în acest sens cu procurorul general al SUA datorită demersurilor noastre şi ce pot să vă spun este că voi continua în a susţine acest demers extrem de intens în lunile care urmează“, a mai spus Maior.