Evenimentul Zilei > Politica > George Maior a primit premiul „Personalitatea anului” din partea Societății Medicale Române din New York
George Maior a primit premiul „Personalitatea anului” din partea Societății Medicale Române din New York

George Maior a primit premiul „Personalitatea anului” din partea Societății Medicale Române din New York

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a fost invitatul special al galei anuale organizate de Societatea Medicală Română şi Camera de Comerţ Româno-Americană din New York. Cu acest prilej, lui Maior i-a fost oferit premiul "Personalitatea anului", în semn de recunoaștere pentru activitatea desfășurată în folosul comunităţii româneşti. Ambasadorul a dedicat premiul primit tuturor medicilor români care şi-au arătat devotamentul faţă de pacienţii de la Colectiv.
 
 
În discursul său, George  Maior a subliniat importanţa contribuţiei aduse de comunitatea românilor din America la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi SUA.
 „Anul acesta, s-au împlinit 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi SUA, eveniment marcat prin rezoluţii speciale ale Camerei Reprezentantilor şi Senatului Statelor Unite. Indiferent de contextul istoric, care uneori nu a fost prielnic, cum s-a întâmplat în perioada regimului comunist, comunitatea românească şi-a a dus mereu o contribuţie importantă la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări. Relaţia specială pe care România o are acum cu Statele Unite a fost cimentată şi de activitatea susţinută a românilor din SUA. Relațiile interpersonale sunt elementul cheie al cooperării noastre. În această privință, comunitatea româno-americană reprezintă puntea dintre România şi Statele Unite ale Americii și joacă un rol semnificativ în extinderea și diversificarea legăturilor dintre cele două ţări", a spus George Maior.
 
El a subliniat că tragicul accident de la Clubul Colectiv din Bucureşti reprezintă un moment de reflecţie de care nu trebuie uitat, și  a dedicat premiul primit tuturor medicilor români care şi-au arătat devotamentul faţă de pacienţii îngrijiţi.
 „Le mulţumesc medicilor din comunitatea română pentru solidaritatea pe care au arătat-o Romaniei în momentele grele de după accidentul tragic din Bucureşti. Le mulţumesc tuturor medicilor români care, prin munca lor, pun umărul la progresul României şi ne arată zilnic ce înseamnă să lucrezi în folosul semenilor tăi, un exemplu pe care trebuie să îl urmăm cu toţii”, a spus George Maior.
 
Ambasadorul a mulțumit şi preşedintelui Camerei de Comerţ Româno-Americane, Elias Wexler, un prieten al Romaniei care a sprijinit organizarea galei. „Atragerea de investiţii şi dezvoltarea relaţilor economice între România şi SUA este una dintre priorităţile mandatului meu. Trebuie să continuăm să comunicăm între noi şi cu ţara pentru a aduce progres şi dezvoltare României”, a mai declarat George Cristian Maior.
 
La eveniment au participat peste 200 de persoane, printre care reprezentantul permanent al României la Organizația Națiunilor Unite, ambasadorul Ion Jinga, ambasadorul Republicii Moldova în SUA, medici româno-americani şi personalităţi din mediul academic şi diplomatic.
 
Societatea Medicală Română din New York reuneşte medici româno-americani, fiind una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale de profil ale comunităţii române de pe coasta de est a SUA.