Evenimentul Zilei > Politica > Geoană: Dragnea nu are decât o soluţie – să demisioneze din fruntea PSD
Geoană: Dragnea nu are decât o soluţie – să demisioneze din fruntea PSD

Geoană: Dragnea nu are decât o soluţie – să demisioneze din fruntea PSD

Liviu Dragnea, cu această decizie definitivă de condamnare, nu are decât o singură soluţie - aceea de a demisiona din fruntea PSD, a declarat vineri preşedintele PSRO, senatorul Mircea Geoană.

"Nu vreau să comentez situaţia personală, nu acest subiect este important pentru noi, ci care este impactul acestei decizii asupra viitorului stângii româneşti şi este evident pentru toată lumea că domnul Dragnea nu are calificările morale şi cu această decizie definitivă nu are decât o singură soluţie – aceea de a demisiona din fruntea PSD. Acest lucru este obligatoriu şi din punct de vedere politic, şi moral, şi etic, şi regulamentar. Înţeleg că există un regulament la PSD care spune extrem de clar că cei care au condamnări definitive trebuie să facă un pas în spate", a afirmat Mircea Geoană, după lansarea candidaţilor partidului la PMB şi la sectoare. 

În opinia sa, ''un lider cu o problemă atât de severă'' va afecta credibilitatea întregului partid. 

"Sper să urmeze o trezire la realitate, de prea multă vreme partidele tradiţionale, PSD inclusiv, se zbat într-o zonă de neclaritate morală. E nevoie de o conducere care să schimbe în profunzime modul în care politica se produce în România. Evident că mă uit şi eu cu mult interes la aceste evoluţii. Sunt alegerile locale care bat la uşă. PSD pe care îl cunosc foarte bine are o capacitate de organizare care este importantă în continuare, dar toată lumea ştie că un lider care are o problemă atât de severă va avea un impact asupra credibilităţii întregului partid. Înlocuirea cât mai rapidă a domnului Dragnea cu o conducere, chiar interimară, care să permită să asigure o derulare corectă a alegerilor, este pasul obligatoriu de făcut", a adăugat Geoană, citat de Agerpres. 

Întrebat dacă PSRO are de câştigat în aceste condiţii, Geoană a spus: "Nu cred că e nici creştin şi nici uman, nu-mi face plăcere deloc ce s-a întâmplat cu Dragnea. Ce părere am eu despre modul în care el s-a comportat ca lider al PSD este altceva. Din punct de vedere al interesului mai larg al societăţii româneşti, o stângă modernă, o stângă care să revină la principiile şi valorile care ne diferenţiază faţă de dreapta, sprijinul pentru omul obişnuit, sprijinul pentru salariaţi, impozitarea diferenţiată, un nou model economic şi social – asta aştept de la stânga românească. Dacă stânga românească se numeşte PSRO, m-aş bucura". 

Geoană susţine că "nu vede un personaj suficient de puternic care să preia conducerea PSD". 

"Întotdeauna apare un nume de undeva, dar nu văd un personaj suficient de puternic, de recunoscut şi de modern care să preia conducerea PSD astăzi. Probabil că va fi din nou o decizie în spatele uşilor închise", a mai spus Geoană. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, vineri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul".