Geoană: Brexit-ul ar putea costa România zeci de milioane de euro în următorii ani. O lovitură pe care o primim din plin

Geoană: Brexit-ul ar putea costa România zeci de milioane de euro în următorii ani. O lovitură pe care o primim din plin

Preşedintele PSRO, senatorul Mircea Geoană, consideră că rezultatul referendumului din Marea Britanie reprezintă o "veste dură pentru Europa", viitorul celor peste 200.000 de români din Regatul Unit fiind "cel puţin incert".

"O veste dură pentru Europa. Britanicii au decis să părăsească Uniunea Europeană. David Cameron nu a rezistat după dezastrul de la referendum şi şi-a depus mandatul de premier. Viitorul celor peste 200.000 de români din Regat este cel puţin incert, iar moneda naţională a început deja să se deprecieze. În plus, Brexit-ul ar putea costa România zeci de milioane de euro în următorii ani. Strict pentru ţara noastră, ieşirea Marii Britanii din UE este o lovitură pe care o primim în plin", a scris Mircea Geoană, fost ministru de Externe, azi, pe Facebook.

El susţine că "riscul contagiunii dorinţei impulsive de a părăsi construcţia europeană este uriaş" şi pledează ca "în acest moment de divorţ să fim mai uniţi ca niciodată".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cu un scor strâns de 52% în favoarea Brexit şi cu o uriaşă prezenţă de 72% la vot, mai mult de jumătate din cei 30 de milioane de britanici au votat împotriva istoriei de 43 de ani de integrare europeană. Extrema dreaptă britanică, prin vocea lui Nigel Farage, proclamă astăzi "Ziua Independenţei", în timp ce pro-europenii denunţă o catastrofă. Cert este că urmează mulţi ani de incertitudine înainte, că Uniunea Europeană începe de astăzi un profund proces de schimbare şi că riscul contagiunii dorinţei impulsive de a părăsi construcţia europeană este uriaş. Franţa sau Olanda, prin Le Pen şi Wilders, nu au întârziat să ceară un referendum similar. Aliaţii NATO sunt la fel de îngrijoraţi după rezultatele referendumului. Vin zile grele şi imprevizibile în care, în mod ciudat, în acest moment de divorţ trebuie să fim mai uniţi ca niciodată", mai scrie Mircea Geoană, pe Facebook.