Geoană anunță un nou partid. După Congresul PDL

Geoană anunță un nou partid. După Congresul PDL

Președintele Senatului se declară convins că în urma alegerilor din PDL va apărea un nou partid de dreapta.

Mircea Geoană a declarat că după Convenția PDL din 14 mai pe scena politică va apărea un nou partid de centru-dreapta, la care ar urma să contribuie şi Sebastian Lăzăroiu. "Sunt absolut convins că după 14-15 mai, după convenţia PDL, o să apară un nou partid de centru-dreapta, pentru că ei brevetează o metodă, mă refer la crearea PLD-ului, şi o perfecţionează acum. Vă garantez că mai apare un partid pe centru-dreapta după alegerile de la PDL", a declarat preşedintele Senatului marți seară la Antena 3.

Geoană a susţinut că intenţia PDL ar fi ca, la următoarele alegeri, să împiedice USL să câştige cu 50% plus unu din voturi. În acest sens, el a precizat că actuala putere ar urma să promoveze scăderea la 3% a pragului electoral, pentru a rupe din electoratul USL şi, în acelaşi scop, înfiinţarea unei noi formaţiuni politice.

"Domnul Lăzăroiu cumva s-a dus să pregătească noua formaţiune? Hai să fim puţin serioşi! Suntem copii?”, a completat Geoană, referindu-se la implicarea fostului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu în formarea unei noi formaţiuni politice.

Ne puteți urmări și pe Google News

După plecarea Sebastian Lăzăroiu de la Cotroceni, liderii politici ai opoziției au speculat că fostul consilierului prezidențial a fost eliberat din funcție de președintele Traian Băsescu pentru a se putea ocupa de crearea unui nou partid. Aceleași surse afirmă că e vorba de partidul anunțat chiar de Lăzăroiu sub formula metaforică de Partidul Alba ca Zăpada.