GENERATION IDENTITAIRE, ACȚIUNI în FORȚĂ pentru a APĂRA GRANIȚELE EUROPEI. Istoria ALTFEL
Editura Evenimentul si Capital

GENERATION IDENTITAIRE, ACȚIUNI în FORȚĂ pentru a APĂRA GRANIȚELE EUROPEI. Istoria ALTFEL

Foto: digitaljournal.com
Autor: | | 1 Comentarii | 2208 Vizualizari

Pe 21 octombrie 2012, la ora 6 dimineața, un grup de vreo 60 de tineri francezi ocupă acoperișul unei moschei în construcție din orașul Poitiers, scandând împotriva islamizării țării.

Poartă un banner pe care scrie „732 Generation Identitaire”, pentru a aminti de victoria lui Carol Martel împotriva invadatorilor arabi care acum aproape 1300 de ani porniseră din Spania maură să supună Europa. Acțiunea fusese organizată pe twitter, iar website-ul organizatorilor spunea clar care le sunt revendicările: ”Nu mai vrem imigranți din afara Europei și nici moschei pe teritoriul francez”. Chiar dacă amenințau că nu vor părăsi acoperișul decât forțați, la 1 noaptea activiștii se retrag, după o înțelegere cu poliția. Chiar dacă mai mulți dintre organizatorii acțiunii sunt arestați (aveau să fie condamnați cu suspendare la sfârșitul procesului), tinerii naționaliști nu sunt dispuși să cedeze.

Pe internet începe să circule o declarație de război: "Suntem Generația celor care riscă să moară pentru că se uită fix la persoana nepotrivită, pentru că refuză să dea o țigară când i se cere, pentru că are o atitudine care irită pe cineva. Suntem Generația fracturii etnice, a totalei prăbușiri a coexistenței și a amestecului forțat de rase.” Era actul de naștere al Generation Identitaire, una dintre cele mai active și puternice mișcări naționaliste din Europa, cu filiale în Austria, Germania, Olanda, Italia și în alte țări europene.

Constituită inițial ca mișcare de tineret a Blocului Identitar, organizația a căpătat de-a lungul anilor o identitate distinctă de grup care acționează.

În 2014, douăzeci de activiști din filiala din Flandra și-au făcut apariția în metroul din Lille pentru a asigura siguranța călătorilor. În 2016, optzeci de militanți au încercat să blocheze „Jungla”

din Calais, cu scopul declarat de a-i împiedica pe imigranții de acolo să mai intre în oraș. Activiștii de extremă dreapta au fost însă împrăștiați rapid de poliție.

Hotărârea celor câteva sute de membrii și un sistem ingenios de a strânge fonduri au făcut posibile însă acțiuni de răsunet precum proiectul „Defend Europe”. Tinerii naționaliști francezi și camarazii lor europeni au încercat să ia în propriile mâini, prin acțiuni simbolice, apărarea frontierelor Europei.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate