Generaţia „Singur acasă“, în atenţia Europei

Generaţia „Singur acasă“, în atenţia Europei

Generaţia „Singur acasă“ pare să devină tot mai mult o preocupare a oficialilor europeni.

Aflată la finele săptămânii trecute la Curtea de Argeş, baroneasa Emma Nicholson i-a cerut PS Calinic, Episcopul Argeşului şi Muscelului, să sprijine proiectul „Şi copiilor le pasă! Ţie îţi pasă?“, realizat de mai multe instituţii din ţară, şi care vizează situaţia copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate, a celor din zonele izolate sau a copiilor orfani.

Într-o primă etapă, la Topoloveni, în judeţul Argeş, a fost înfiinţat un centru de zi, urmând ca, în curând, proiectul să fie extins la nivel judeţean. Astfel, copiii din Argeş aflaţi în dificultate vor putea primi ajutor în funcţie de nevoile fiecăruia.

„Copiii cu dizabilităţi severe se mişcă, se bucură. Am dansat cu ei. Am văzut cum un copil care cerşea ajutorul s-a transformat într-un copil care-i poate ajuta pe ceilalţi. Este o muncă cu final fericit“, a spus baroneasa, după vizita la Topoloveni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Episcopul Calinic a încredinţat-o că va sprijini proiectul. „Prin preoţii noştri vom identifica acei copii din Episcopia noastră care au astfel de probleme. Cu asta vom începe. Apoi trebuie să vedem cum putem să-i ajutăm“, spune Episcopul Calinic.