Editura Evenimentul si Capital

GENERAŢIA MOLDOVENILOR CARE NU VOR SĂ-I LASE ŢARA LUI PUTIN. Din Londra, studenta Paula Erizanu trimite către casă următoarea scrisoare

Pentru viitorul ţarii.
Autor: | | 2 Comentarii | 1288 Vizualizari

În zilele de dinaintea alegerilor din Republica Moldova, publicaţia românească “Gândul” şi-a propus să prezinte mesaje ale cetăţenilor moldoveni care refuză să rămână pasivi şi merg la vot.

Astăzi a postat scrisoarea Paulei Erizanu, în vârstă de 22 de ani şi care studiază istoria la New College of the Humanities, la Londra

Pentru ea istoria este mai mult decât o abstracţiune, închisă între coperţile cărţilor. A trăit-o, în aprilie 2009, pe când avea doar 17 ani, în timpul revoltelor de la Chişinău, despre care a scris şi o carte "Aceasta e prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o", pentru care comuniştii moldoveni au numit-o „fascistă”. Duminică, Paula Erizanu, cetăţean al Republicii Moldova, alege. Alege pentru viitorul ţarii în care s-a născut, în care trăiesc familia şi prietenii săi. „Voi alege între calea ţărilor ale căror guverne încearcă să menţină pacea şi cea a ţărilor ale căror guverne pornesc războaie. Între ţări care încearcă să le creeze cetăţenilor condiţii pentru a-şi putea realiza potenţialul şi a se bucura şi între ţări ale căror guverne îşi fură şi îşi bat propriii cetăţeni în comisariate de poliţie. Între ţări în care în care se discută şi se dezbate raţional pentru ca orice cetăţean să poată înţelege adevărul şi să poată lupta pentru el, şi între ţări în care minciuna e politică de stat şi singura voce care poate fi auzită. Da, ştiu prea bine că viaţa din Uniunea Europeană nu e roz. Dar e mult mai sigură, paşnică, confortabilă şi mai plină de bucurii decât viaţa din Rusia lui Putin”, a scris Paula Erizanu într-un mesaj impresionant adresat cetăţenilor Republicii Moldova şi publicat de Gândul.

Deşi este extrem de tânără, studenta nu îşi face iluzii: ştie că un partid poate să dezamăgească la fel ca şi rivalul său politic. „Duminică nu voi alege partide. Duminică voi alege opţiuni”, scrie ea, adăugând că unele dintre acestea pot fi mai aproape de vise şi mai departe de coşmar. Cetăţenii Republicii Moldova sunt chemaţi duminică, 30 noiembrie, la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlament.

„Sunt la vârsta la care trebuie să fac primele compromisuri. Pentru că lumea încă nu e aşa cum vreau eu să fie, cum mi-am imaginat-o în aprilie 2009, cum o văd în alte ţări în anumite momente sau cum am învăţat că e. Dar lumea nu trebuie să fie nici ca în coşmarurile mele, nici plină de răni, morţi şi durere în război, nici în permanentă stagnare şi nici înglodată în noroi sau în corupţie. Poate fi ceva între. Poate fi mai aproape de vise şi mai departe de coşmar.

Duminică nu voi alege partide. Duminică voi alege opţiuni. Voi alege între calea ţărilor ale căror guverne încearcă să menţină pacea şi cea a ţărilor ale căror guverne pornesc războaie. Între ţări care încearcă să le creeze cetăţenilor condiţii pentru a-şi putea realiza potenţialul şi a se bucura şi între ţări ale căror guverne îşi fură şi îşi bat propriii cetăţeni în comisariate de poliţie. Între ţări în care în care se discută şi se dezbate raţional pentru ca orice cetăţean să poată înţelege adevărul şi să poată lupta pentru el şi între ţări în care minciuna e politică de stat şi singura voce care poate fi auzită. Da, ştiu prea bine că viaţa din Uniunea Europeană nu e roz. Dar e mult mai sigură, paşnică, confortabilă şi mai plină de bucurii decât viaţa din Rusia lui Putin.

Sigur faci aceeasi greseala! Cum se fierb ouale pentru a le vopsi de Paste! Ce nu stiai!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI