Generalul american Wesley Clark, consilier pe probleme de securitate al lui Victor Ponta

Generalul american Wesley Clark, consilier pe probleme de securitate al lui Victor Ponta

Generalul american Wesley Clark, cel care a condus în 1999 ofensiva NATO împotriva lui Slobodan Miloşevici, a acceptat să devină consilier al primului ministru pe probleme strategice şi de securitate, a anunţat, în această seară, premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, între cei doi a existat, astăzi, o primă întâlnire şi o primă discuţie pe teme de investiţii şi despre potenţialul României în agricultură.

"Am avut azi o primă întâlnirile şi o primă discuţie în care cele mai importante teme s-au referit la investiţii şi potenţialul României în zona energiei şi în zona agriculturii. Bineînţeles, am dezbătut şi probleme politice, dar mi-am cerut scuze că domnia sa vine într-un moment politic tensionat, însă strategie înseamnă termen lung şi sper să beneficiez foarte mult din experienţa şi cunoştinţele unei personalităţi ca domnia sa", a declarat Ponta.

La rândul său, generalul Clark s-a arătat onorat că poate ajuta guvernul şi pe cetăţenii României. "E o onoare să fiu aici, cu dumneavoastră, în România şi sunt foarte entuziasmat de oportunitatea pe care România o oferă lumii cu potenţialul său economic solid în domeniul energiei, al mineralelor strategice şi mai ales în agricultură".

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, Wesley Clark este consilier personal onorific al premierului, nu va fi remunerat şi nu va participa la şedinţele Cabinetului. Wesley Clark a condus campania militară a NATO împotriva Serbiei în timpul războiului din 1999. El a a candidat şi la prezidenţialele din SUA în 2004.