Evenimentul Zilei > Actualitate > Generalii în rezervă îl somează pe Macron să oprească „dezintegrarea” Franței. Pericol de război civil
Generalii în rezervă îl somează pe Macron să oprească „dezintegrarea” Franței. Pericol de război civil

Generalii în rezervă îl somează pe Macron să oprească „dezintegrarea” Franței. Pericol de război civil

Coșmarul pe care îl trăiește președintele francez Emmanuel Macron devine, pe zi ce trece, tot mai cumplit. Ultima lovitură vine de la militarii francezi în retragere, care i-au trimis o scrisoare deschisă extrem de dură.

20 de generali, 120 de foste cadre superioare ale armatei și 1.000 de militari de rang inferior au trimis publicației Valeurs Actuelles un document în care îi cer lui Macron să oprească „dezintegrarea” Franței. Președintele francez este avertizat că, în caz contrar, ar putea „exploda” un „război civil” .
Militarii în retragere susțin că „mai multe pericole mortale amenință societatea”.


“Teoria evoluției e greșită. Oamenii și dinozaurii au fost contemporani”. Ipoteza stranie a unui expert în Biblie


„Chiar și în retragere, rămânem soldați ai Franței și în circumstanțele actuale nu putem rămâne indiferenți față de soarta frumoasei noastre țări”.

„Franța se dezintegrează”

Ei susțin că țara „se dezintegrează din cauza hoardelor islamiste din suburbii, care desprind părți mari ale Franșei și le transformă în teritorii supuse unor dogme contrare constituției noastre”.

Ofițerii lîl critică dur pe președinte pentru că a permis acțiunile brutale ale poliției împotriva protestelor vestelor galbene.
În final, semnatarii scrisorii deschise, care susțin că au un sprijin larg în rândurile armatei afirmă că sunt „gata să sprijine” politicienii care sunt preocupați de „siguranța națiunii”.

Cum aluzia este la Marine Le Pen este clară, lidera partidului Rassemblement National, a reacționat prompt, adresându-se foștilor militari.„Vă invit să vă alăturați acțiunii noastre pentru a participa la bătălia care începe. Este o bătălie politică și pașnică, dar care este mai presus de toate bătălia Franței ”.
Dacă Marine Le Pen a salutat inițiativa militarilor în retragere, tabăra lui Macron a reacționat furios. Florence Parly, ministrul Forțelor Armate a declarat: „Articolul iresponsabil publicat în Valeurs Actuelles este semnat numai de soldați pensionari, care nu mai au nicio funcție în armatele noastre și se reprezintă doar pe ei înșiși”.Se reface Axa care a trecut întreaga lumea prin foc? Vor să-și transforme forța economică în putere geopolitică


Apoi, Florence Parly s-a năpustit împotriva lui Marine Le Pen. „Politizarea forțelor armate sugerată de doamna Le Pen ar slăbi capacitatea noastră militară și, prin urmare, Franța”, scrie ziarul britanicDaily Express.

Macron are o problemă veche cu generalii în retragere

Nu este prima oară când generalii francezi în retragere lansează critici împotriva lui Emmanuel Macron. În 2018, zece generali în retragere au contrasemnat o scrisoare redactată de generalul de aviație Antoine Martinez, care îl acuza pe președintele Franței de trădare.

Biden riscă să mai arunce o țară în brațele dușmanilor SUA. Care mai e șantajul?