Generalul Lo Hsien-che a fost recrutat de serviciile secrete comuniste în 2004 în timp ce se afla în Thailanda. Presa taiwaneză a scris că Lo, ofiţerul cu cel mai înalt rang arest în ultimele decenii sub această acuzaţie, a furnizat Beijingului detalii despre programele militare derulate de Taiwan şi Statele Unite, dar oficialii de la Taipei şi-au exprimat îndoiala că el a avut acces la acest tip de informaţii.

Lo a fost detaşat în Thailanda în perioada 2002-2005, fiind ridicat la gradul de general-maior la revenirea în ţară. Arestarea sa are loc după o anchetă demarată acum un an de zile. Ultima poziţie ocupată de Lo înainte de a fi reţinut era de comandant al diviziei de comunicaţii şi informaţii a armatei taiwaneze.

Ziarele taiwaneze au mai relatat că autorităţile au descoperit la locuinţa generalului documente clasificate legate de programul militar Po Sheng în derulare cu compania americană Lockheed Martin.

Ministerul taiwanez al Apărării a înfiinţat o celulă de criză pentru a limita efectele acţiunilor generalului. Contraspionajul taiwanez a fost criticat de experţi pentru că l-a depistat pe Lo abia după şase ani de la racolarea sa de către serviciile chineze.