Genele, vinovate de infidelitate

Genele, vinovate de infidelitate

Există predispoziţie genetică spre infidelitate, se arată într-un nou studiu realizat de cercetătorii de la State University of New York. Vinovată de infidelitate şi aventuri extraconjugale ar fi o genă numită receptor D4 de dopamină (DRD4). Efectul este acelaşi şi pentru femei şi bărbaţi.

181 de adulţi au fost chestionaţi despre relaţiile şi comportamentul lor sexual. De asemenea, acestora le-au fost colectate mostre de salivă pentru testarea ADN-ului.

Rezultatele studiului au demonstrat că 50% dintre cei la care s-a descoperit o variaţie genetică a DRD4 (7R+) şi-au înşelat partenerul cel puţin o dată, faţă de 22% ( cei fără 7R+).

"Indivizii la care s-a găsit acea variaţie genetică au o predispoziţie mai mare spre acte de infidelitate. Acest comportament izvorăşte dintr-un sistem de plăcere şi gratificaţii, moment în care se eliberează dopamină. Tot ceea ce este interzis presupune riscuri mai mari, gratificaţii substanţiale, adică explozie de dopamină", explică Justin Garcia, unul dintre cercetătorii care au particpat la studiu.

Totuşi, experţii subliniază că este nevoie de cercetări mai amănunţite pentru a confirma relaţia cauză-efect.

Ne puteți urmări și pe Google News