Cel care îl va înlocui pe Geică este Adrian Ştefan Vasilache, şeful Regional Air Services şi pilot instructor. Acesta a fost propus de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Antonel Tănase, şi a primit avizul ministrului Ludovic Orban.

Potrivit noului director al AACR, fostul preşedinte, cunoscut ca fiind românul cu cea mai mare pensie, a demisionat din motive personale.

Tănase a anunţat săptămâna trecută demiterea lui Florea Geică din funcţia de director al Autorităţii Aeronautice, la cererea lui Ludovic Orban. Ulterior, acesta a revenit asupra declaraţiei, explicând că Geică nu putea fi demis pentru că se afla în concediu medical.

"Încă de săptămâna trecută Ludovic Orban a cerut demisia lui Florea Geică. Noi nu am putut să punem în aplicare aceast ordin pentru că este în concediu medical. Astăzi am găsit însă o soluţie", preciza, în urmă cu o săptămână, Antonel Tănase, citat de RTV.

"Demiterea lui Geică în condiţiile în care se află în concediu medical s-a putut face deoarece acesta este angajat prin contract de mandat, în care există un alineat ce permite luarea acestei decizii", a mai explicat atunci secretarul de stat, care, după câteva ore, a revenit cu o declaraţie, spunând că Geică nu a putut fi demis deoarece este în concediu.

Pensie de 30.000 de lei

Florea Geică a intrat în atenţia presei, după ce, la începutul lunii, s-a vehiculat că ar avea o pensie de 30.000 de lei.

Astfel, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că Inspecţia Muncii şi Corpul de control al Ministerului Transporturilor au început o anchetă la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, pentru verificarea dosarul de pensie al managerului.