Geamurile termopan trebuie reglate pentru la iarnă. Respectă următorii pași

Sursa foto: © Mumemories | Dreamstime.com

Iarna se apropie, iar oamenii deja trebuie să își regleze geamurile termopan pentru a nu intra frigul. Aveți de urmat câțiva pași pentru a plăti facturi mai mici.

Geamurile termopan au nevoie de întrețineri periodice, mai ales înainte să vină frigul. Acestea sunt prevăzute cu un buton secret. Fiecare fereastră termopan, în funcţie de producător, are posibilitatea de reglare a geamurilor. Ele trebuie reglate manual pentru a nu intra frigul și pentru a plăti facturi mai mici.

Cum să îți reglezi geamurile termopan

  • calibrarea se face doar la ferestrele oscilobatante.
  • se recomandă să faci aerisirea calorifelor.
  • strânge bulbul de pe marginea ferestrei cu ajutorul unei şurubelniţe. Procedeul este necesar pentru relgarea presiunii;
  • primăvara se face reglarea geamurilor pentru sezonul cald pentru a nu se strica garnitura.

Poți aprinde și o lumânare în dreptul ferestrei. Dacă flacăra se mişca în toate părţile, adică necontrolat, înseamnă că geamurile nu sunt aliniate corect. Altă metodă presupune utilizarea unei hârtii. Pune o coală de hârtie înrte tocul geamului şi deschidere, după care închide fereastră. Dacă hârtia se mişcă foarte uşor, fereastra are nevoie urgentă de reglaj, potrivit RTV.

Specialiștii vă recomandă și să lubrifiați periodic elementele de închidere și cele culisante. Trebuie să alegeți uleiuri neacide și nerășinoase și să verificați blocatorii ce țin de siguranță – antiefracție. Garnitura termopanului trebuie curățată cât mai des.

Sursă Youtube

Dacă ați observat că ferestrele nu se mai închid ca înainte înseamnă că au nevoie să fie reglate. Poți face asta cu cheia hexagonală sau cu șurubelnița dreaptă până când se remediază problema.

Condensul ferestrelor termopan apare atunci când aerul umed și cald din interior intră în contact cu suprafata rece a geamului. Un prim pas este să verifici umiditatea din casă. Nu uita de aerisirea camerelor, instalarea unui sistem de ventilație la baie și a unei hote în bucătărie. Nu uita nici de procurarea unui dezumidificator și folosirea vopselelor speciale antiumezeală.

Dacă vrei să îți cumperi termopane noi, trebuie să te uiți la : material, izolare fonică și termică, culoare, preț etc.