Gazprom se apucă de construcţia conductei "Turkish Stream"

Gazprom se apucă de construcţia conductei "Turkish Stream"

Gazprom a anunţat că intenţionează să dea în funcţiune noul său gazoduct spre Turcia, denumit 'Turkish Stream', încă de la finele lui 2016, transmite Agerpres.

În urmă cu o lună, Gazprom a decis să oprească proiectul gazoductului South Stream urmând în schimb să construiască un gazoduct spre Turcia.

“Am căzut de acord să ne organizăm lucrările astfel încât un acord interguvernamental cu privire la noul gazoduct să poată fi semnat în al doilea trimestru al acestui an iar primele cantităţi de gaze să ajungă în Turcia în luna decembrie 2016”, a informat grupul Gazprom într-un comunicat de presă difuzat la sfârşitul vizitei la Ankara a directorului Gazprom, Alexei Miller.

Prima conductă a acestui gazoduct cu o lungime de 900 de kilometri va avea o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, care vor fi destinate exclusiv pieţei turceşti, a precizat Gazprom. Turcia este a doua mare piaţă pentru Gazprom, după Germania. În 2014, Gazprom a exportat în Turcia o cantitate de 27,4 miliarde metri cubi de gaze naturale prin conductele "Blue Stream" şi Trans-Balkan.

Ne puteți urmări și pe Google News