Evenimentul Zilei > Social > GAUDEAMUS 2015. Volumele câştigătoarei Premiului Nobel sunt la târgul de cărţi
GAUDEAMUS 2015. Volumele câştigătoarei Premiului Nobel sunt la târgul de cărţi

GAUDEAMUS 2015. Volumele câştigătoarei Premiului Nobel sunt la târgul de cărţi

Surprize editoriale, cărți în premieră și multe reduceri. Asta promit editurile Corint, Leda și Corint Junior, care îşi așteaptă cititorii în Pavilionul Central din complexul expozițional Romexpo.

„Dezastrul de la Cernobîl”, de Svetlana Aleksievici, câștigătoarea Premiului NOBEL pentru Literatură 2015, va fi la standul Corint, dart şi multe alte bestselleruri multipremiate, din colecțiile Corint Istorie, Istorie cu blazon, Clasici ai Literaturii Universale şi Române, Fantasy Leda, 100% Iubire, cărți pentru copii și tineri, cu mistere și aventuri care-ți taie respirația, sau cărți practice. Toate pot fi achiziționate cu o reducere de minimum 25% sau la prețuri speciale de la 3 la 25 lei! În plus, vor  fi tot felul de evenimente interesante: lansări, întâlniri cu autorii, concursuri, momente pentru copii. Joi, 19 noiembrie, la ora 16:00, Liviu Lungu și invitații săi lansează cartea  „Încă o istorie de dragoste sau arhitectonia unui chip cioplit”

Iată un fragment:

„.…că numai omul sărăcit în duh și femeia îngelozită mai cred că dragostea umblă cu capul spart și cu mintea la călcâie sau că aprinde foc cu vâlvătăi taman când e soarele la zenit, de acela pe care i se cășună nu mai vede lucrurile cu amăruntul și, bine sau rău, așa căscând ochii în jur, mai apoi, știe strigoii care se duc și care vin trâmbițând pentru o nouă Facere, dar asta e la dragostea mare care a fost și mai e la moarte iar Facerea e numai Una…”. (fragment pierdut din Pravila, ediție Demetrescu-Saț). Iar de la ora 18:00, autorul romanului „HAOS”, Alessandro Baussmerth, vă invită să descoperiți „atmosfera, misterul, culoarea și parfumul unui Orient în mișcare”, după cum bine descrie Bedros Horasangian în prefața cărții. Vor lua cuvântul: Georgeta Filitti, Romulus Rusan, Walter Riess și Bedros Horasangian.