Una dintre expe rienţele traumatizante ale vieţii, un adevărat coşmar, furtul din locuinţe, ar putea dispărea în câţiva ani. O echipă de specialişti în tehnologie s-au gândit că, dacă tot e posibil să-ţi monitorizezi nivelul de umiditate al florilor din ghivece prin Wi-Fi sau să reglezi intensitatea luminii din casă cu smartphone-ul, ai putea foarte bine să închizi şi să deschizi uşa de la intrare wireless, folosind telefonul.
Lockitron e, de fapt, o yală inteligentă, dotată cu un dispozitiv wireless care comunică cu smartphone-ul tău. Mai exact, pe telefon instalezi o aplicaţie. Pe touchscreen- ul telefonului apeşi dacă vrei să deschizi sau să închizi uşa şi, automat, comanda este trimisă prin internet către yală.
Poţi face acest lucru din orice loc din lume în care ai acces la internet. Ţi-ar fi folositoare atunci când ai musafiri de departe, ajungi mai târziu acasă şi trebuie să le deschizi uşa. Sistemul e încă în producţie şi urmează să apară peste câteva luni. În Europa ar urma să coste în jur de 200 de euro. Mai mult, această yală este dotată şi cu senzori. De exemplu, dacă eşti la serviciu şi bate cineva la uşă, automat vei fi înştiinţat printr-un mesaj. De asemenea, dacă cineva încearcă să forţeze încuietoarea, vei fi informat în câteva secunde pe smartphone.
Dezvantaje
Lipsa unei conexiuni la internet te-ar putea lăsa pe afară ore bune. În plus, să nu uităm că routerele wireless, cele la care se conectează yala, mai pică din când în când şi s-ar putea să ai din nou problemă. Apoi, faptul că această aplicaţie trebuie ţinută tot timpul deschisă pe telefonul tău te-ar putea lăsa destul de repede fără baterie la smartphone.