Meciul pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022 va avea loc la Phenian. Infantino urmează să aterizeze azi în capitala nord-coreeană, la bordul unui avion privat, pentru a fi prezent în tribunele stadionului Kim Il-sung, la meciul dintre cele două Corei, conform oficialului de la Seul.

După apropierea diplomatică din 2018, Coreea de Nord a ales să adopte o poziţie mai dură faţă de vecinul său, din cauza absenţei progreselor în negocierile cu Statele Unite în privinţa denuclearizării, acordând vize doar jucătorilor şi personalului tehnic al selecţionatei Coreei de Sud.

Suporterii, jurnaliştii şi echipele de televiziune din Sud nu au obţinut autorizaţia specială necesară pentru a se deplasa în ţara vecină, astfel că meciul de la Phenian nu va fi transmis în direct.
Din cauza acestor restricţii, la conferinţa de presă pe care selecţionerul Coreei de Sud, portughezul Paulo Bento, a susţinut-o la Phenian au asistat doar cinci ziarişti nord-coreeni.

Reprezentanţii echipei sud-coreene dispun de două conexiuni internet, una la stadion şi alta la celebrul hotel Koryo din capitala nord-coreeană, unde este cazată selecţionata Sudului. Un purtător de cuvânt al Federaţiei sud-coreene de fotbal (KFA) declarat agenţiei EFE că este analizată posibilitatea transmiterii unor informaţii în direct despre meci şi că ar putea fi utilizată pagina oficială a federaţiei pentru a le publica.

Meciul de la Phenian contează pentru cea de-a doua fază a preliminariilor asiatice ale Cupei Mondiale din 2022, având loc în cadrul etapei a treia din Grupa H.

Coreea de Sud este considerată favorită, după ce a câştigat şapte dintre cele 16 meciuri intercoreene, opt dintre acestea încheindu-se la egalitate. Nord-coreenii mizează însă pe faptul că au obţinut unica lor victorie în faţa vecinilor din Sud în singurul meci dintre cele două formaţii disputat până acum la Phenian, în octombrie 1990.

Te-ar putea interesa și: