Evenimentul Zilei > EVZ Special > Gardieni și prizonieri infectați. Închisoarea de unde nu pot scăpa de coronavirus
Gardieni și prizonieri infectați. Închisoarea de unde nu pot scăpa de coronavirus

Gardieni și prizonieri infectați. Închisoarea de unde nu pot scăpa de coronavirus

Într-o închisoare din Chicago, rata de infectare cu SARS-CoV-2 este atât de mare încât se pune problema eliberării unor deținuți. Justiția respinge.

Peste tot în lume, de la începutul pandemiei cu noul coronavirus, penitenciarele au devenit periculoase focare de infecție, în special din cauza promiscuității între deținuți.

La Chicago, o închisoare din comitatul Cook înregistrează o rată de contaminare de 30 de ori mai mare decât în ansamblul regiunii.
276 de deținuți și 172 de agenți ai serviciului șerifului din comitatul Cook, însărcinat cu acest centru de detenție, au fost diagnosticați pozitiv la SARS-CoV-2.

Cifre aperciate cu mult sub numărul real de îmbolnăviri, din cauza puținelor teste efectuate.

Un deținut a murit în urma maladiei.

În fața gravității situației, avocații au cerut unui tribunal federal eliberarea sau transferul deținuților bătrâni sau ai celor cu sănătatea fragilă, din cei 4500 de deținuți.

O solicitare respinsă, joi, de un judecător, care a cerut stabilimentului penitenciar să pună în aplicare noi măsuri sanitare pentru a lupta împotriva propagării coronavirus: săpun și dezinfectant pentru toată lumea și măști pentru deținuții bolnavi aflați în carantină.

În ansamblul comitatului, rata de infectare este de 1,56 la 1000. În închisoare, ea este de 50 la 1000.

Șeriful comitatului, Tom Dart, a eliberat deja sute de persoane încarcerate pentru infracțiuni non violente.

Familiile deținuților nu-i pot vizita pe aceștia, nici preoții nu sunt admiși.

Deținutul care a murit era un multi-recidivist în vârstă de 59 de ani, scrie Le Point.

Eliberarea sa a fost cerută de urgență în fața unui tribunal, la 26 martie, cu patru zile înainte să fie spitalizat. Nu i-a fost acordată.

Încarcerat în iulie 2018 pentru infracțiuni legate de droguri și posesie ilegală de armă, el nu a fost judecat și nu a avut bani să plătească o cauțiune pentru a fi eliberat înaintea procesului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE