Gară - Otopeni, de mâine, cu trenul

Gară - Otopeni, de mâine, cu trenul

INAUGURARE. Trenurile între Gara de Nord şi Aeroportul „Henri Coandă” vor intra pe traseu de mâine-dimineaţă, la ora 5.15.

Cele 18 perechi de trenuri „Henri Coandă Expres” vor circula, la interval de o oră, între orele 5.15 şi 23.23, iar călătorii vor fi transferaţi, de la staţia Aeroport până la terminalele de pe Otopeni, cu autobuze speciale.

Preţul biletelor, de 6 lei, include şi transportul cu autobuzul. Pensionarii, elevii, studenţii şi locuitorii din Munţii Apuseni (moţii) vor avea reducere de 50%, iar copiii sub 5 ani circulă gratis. Trenul merge pe ruta Bucureşti-Triaj-Chitila-Mogoşoaia- Baloteşti, iar distanţa va fi parcursă în 40-45 de minute. Ce se întâmplă în Europa

La Paris, aeroportul Charles de Gaulle se află la circa 23 de kilometri de centrul oraşului. Problema este rezolvată însă de trenurile RER, TGV şi Thalys, care ajung atât la Gara de Nord, cât şi la diverse puncte de interes turistic. Mai mult, parizienii s-au gândit şi la pasagerii care sosesc noaptea. În acest sens, serviciul de transport în comun a introdus linia rutieră de noapte Noctilien, care funcţionează între orele 00:30 şi 05:30.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Cehia, cel mai mare aeroport (Ruzyne) este la 20 de kilometri nord-vest de capitala Praga. Variantele de transport există însă doar pe carosabil, dar traficul între terminale şi cartierele "oraşului de aur" este destul de lejer.

Ca şi Parisul, Londra este un model pentru circulaţia oraş-aeroport. Cel mai important aeroport şi cel mai mare din Europa, Heathrow, este deservit de linia feroviară Heathrow Express şi de linia de metrou Piccadilly. Doar unul dintre cele cinci puncte de transport aerian din apropierea Londrei, London City Airport (recent finalizat), nu are conexiune feroviară cu oraşul. Prin Legea 33/1996, cunoscută şi ca Legea Moţilor, posesorii carnetelor de moţ beneficiază de o reducere de 50% pentru transportul de produse pe calea ferată. "Când produsele sunt transportate pe calea ferată, titularii legitimaţiei beneficiază pentru acestea de o reducere de 50% din tariful legal de transport".