Un jurnalist prezintă parcă o imagine dintr-un film de horror când relatează cât de  îngrozit  a fost când a ajuns în gara de nord. Deși știa că Bucureștiul este un oraș european, el povestește cum în doar câteva ore, a întâlnit narcomani, proxeneți, oameni ai străzii , cerșetori, inclusiv un copil dezbrăcat care ținea un porumbel mort într-o mână.

Nici personalul care lucrează la ghișeele din gară nu s-au ridicat la standardele jurnalistului:

„Sunteți la ghișeul greșit, mergeți la următorul. Aceasta a fost replica femeii de la biroul de bilete din Gara de Nord din București. Imediat după aceea, a închis ghișeul și m-a lăsat singur. Este rezultatul birocrației din fostul bloc sovietic care a făcut ca drumul meu de la frumosul Brașov la Sofia, în Bulgaria, să aibă o pauză de cinci ore în București, în puterea nopții”, a declarat acesta.

„Am fost asigurat că Bucureștiul este unul dintre cele mai sigure orașe ale Europei și chiar dacă sunt genul de om care ar lua un taxi în Mexico City, după apus, zona Gării de Nord nu este cel mai plăcut loc din lume în care ai vrea să fii la ora 3 dimineața”, a mai adăugat jurnalistul.