Evenimentul Zilei > Sport > „Galacticul” Bale ar putea ajunge sub comanda lui „Oli”
„Galacticul” Bale ar putea ajunge sub comanda lui „Oli”

„Galacticul” Bale ar putea ajunge sub comanda lui „Oli”

Galezul nu mai este dorit în curtea lui Real Madrid, de Zinedine Zidane, dar are mari șanse să se transfere în China, la echipa lui Cosmin Olăroiu.

După un sezon incredibil de slab, Real Madrid nu își poate permite să facă pași greșiti și în viitoarea stagiune. Lucrurile s-au mai liniștit în vestiarul „galacticilor” odată cu reîntoarcerea tehnicianului francez Zinedine Zidane. Totuși, balanța dintre vedetele Realului s-au rupt exact din momentul plecării lui Cristiano Ronaldo la Juventus.

A eșuat ca urmaș al lui Ronaldo

În 2013, galezul devenea cel mai scump fotbalist din istorie, surclasându-l pe Cristiano Ronaldo, atunci când Real Madrid a plătit 101 milioane de euro pentru transferul său de la Tottenham. Cel care era văzut drept urmașul lui Ronaldo pe „Santiago Bernabeu” era galezul Gareth Bale (30 de ani). Chiar dacă a contribuit decisiv în finala Ligii Campionilor din 2018 (3-1 cu Liverpool), jucătorul din Țara Galilor nu s-a ridicat deloc la nivelul așteptărilor.

„Zizou” a recunoscut

Zidane s-a săturat de Bale și i-a transmis lui Florentino Perez să-i găsească echipă, deoarece nu va mai conta pe serviciile sale și din sezonul viitor. „Nu e nimic personal, nu am nimic cu Bale, dar eu iau deciziile. Vine o vreme când trebuie să mai schimbi ceva și e bine pentru toată lumea ca el să plece, deci și pentru jucător, care știe situația. Nu știu dacă în 24 de ore sau în 48 de ore situația se va schimba și va fi bine pentru toată lumea. Clubul negociază cu oricine ar fi”, a spus Zidane.

Indiciul de pe Instagram

Bale nu a fost folosit de „Zizou” nici măcar în primul amical al verii al Realului, cel cu Bayern Munchen (1-3), la International Champions Cup. „Nu a fost convocat pentru că eu cred că clubul încearcă să-l vândă și de aceea nu a jucat, vom vedea ce se va întâmpla în aceste zile”, a spus francezul.

Se pare că Bale este tot mai aproape de un mega-transfer în China, locul unde numele grele din fotbalul mondial „se refugiază” printre sacii de bani ai asiaticilor. De ce China? Pentru că, potrivit presei iberice, echipele de calibru din Europa s-au ferit să-l transfere pe galez, din cauza pretențiilor financiare foarte mari pe care jucătorul le are. Un detaliu care indică faptul că Bale are mari șanse să ajungă în China a ieșit la iveală. Cei de la Jiangsu Suning au început să îl urmărească, de curând, pe Gareth pe Instagram, în condițiile în care chinezii urmăresc doar 34 de persoane. Jiangsu Suning este chiar echipa antrenată de Cosmin Olăroiu și deținătoarea a 70% din acțiunile de la Inter Milano. În cei șase ani petrecuți la Real Madrid, Gareth Bale a adunat 231 de meciuri, 102 goluri, 65 de assist-uri, dar şi numeroase accidentări. Alături de la „galactici”, a cucerit 15 trofee.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News