Evenimentul Zilei > Actualitate > Gala Premiilor Gopo 2017. Care sunt marii câștigători de anul acesta?
Gala Premiilor Gopo 2017. Care sunt marii câștigători de anul acesta?

Gala Premiilor Gopo 2017. Care sunt marii câștigători de anul acesta?

Gala Premiilor Gopo 2017. Filmul ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, a câştigat, marţi seară, trofeul pentru cel mai bun film, la cea de-a unsprezecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, care se desfăşoară la Teatrul Naţional Bucureşti. Cristi Puiu a câştigat trofeul categoriei ”cel mai bun regizor”, Dana Dogaru a primit trofeul categoriei ”cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru interpretarea din filmul ”Sieranevada”, iar Gheorghe Visu a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol principal pentru interpretarea din lungmetrajul ”Câini”, regizat de Bogdan Mirică.

”Sieranevada”, cel mai bun film

Actorul Victor Rebengiuc a înmânat premiul lui Cristi Puiu, care şi-a găsit cu greu cuvintele: ”Mulţumesc!”, scrie site-ul News.ro. 

La categoria ”cel mai bun film” au fost nominalizate producţiile ”Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, ”Câini” (regia Bogdan Mirică), ”Două lozuri” (regia Paul Negoescu), ”Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) şi ”Sieranevada” (regia Cristi Puiu).

În 2016, acest trofeu a fost câştigat de lungmetrajul ”Aferim!”, regizat de Radu Jude.

Cristi Puiu, desemnat cel mai bun regizor

Trofeul i-a fost înmânat lui Cristi Puiu de actorii Dana Dogaru şi Marian Râlea, care fac parte din distribuţia filmului său.

”Dedic premiul acesta memoriei actorului Sorin Medeleni, care ne-a părăsit înainte ca filmul să fie lansat”, a spus Cristi Puiu în scurtul discurs de mulţumire.

Pentru titlul de cel mai bun regizor, la această categorie au fost nominalizaţi Cristian Mungiu, pentru filmul ”Bacalaureat”, Bogdan Mirică pentru ”Câini”, Adrian Sitaru, pentru ”Ilegitim”, Radu Jude, pentru ”Inimi Cicatrizate”, şi Cristi Puiu, pentru ”Sieranevada”.

În 2016, cel mai bun regizor a fost desemnat Radu Jude, pentru ”Aferim!”.

Gheorghe Visu a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal

Trofeul a fost înmânat de actorii Ana Ularu şi Alex Secărean.

Adrian Titieni (Romeo din ”Bacalaureat”), Gheorghe Visu (Hogaş din ”Câini”), Bogdan Dumitrache (George din ”Dublu”), András Hatházi (Lucian din ”Orizont”) şi Mimi Brănescu (Lary din ”Sieranevada”) au fost nominalizaţi la categoria ”cel mai bun actor în rol principal”.

Anul trecut, Teodor Corban a primit acest trofeu pentru rolul din ”Aferim!”, regizat de Radu Jude.

Dana Dogaru, recompensată cu trofeul categoriei ”cea mai bună actriţă în rol principal”

Trofeul a fost înmânat de actorii Ana Ularu şi Alex Secărean.

”Mulţumesc celor care m-au votat, îi mulţumesc lui Cristi Puiu, care a avut încredere în mine şi cred că mai are, şi întregii echipe”, a spus Dana Dogaru, pe scenă.

La categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal” au fost nominalizate Medeea Marinescu (”03.ByPass”), Dana Dogaru (”Sieranevada”), Maria Drăguş (”Bacalaureat”), Rodica Lazăr (”Orizont”) şi Alina Grigore (”Ilegitim”).

În 2016, trofeul a fost câştigat de Ioana Flora, pentru rolul din ”Acasă la tata”.

Gala Premiilor Gopo este prezentată de actorul Alexandru Bogdan şi este transmisă în direct pe TVR 2 şi Radio România Cultural.