Gala: Competiţia Mondială de Balet, Open Romania 2014

Gala: Competiţia Mondială de Balet, Open Romania 2014

Teatrul de Balet Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu au organizat în perioada 20 – 23 martie 2014 Competiţia Mondială de Balet, Open Romania 2014.

Concursul, ajuns anul acesta la ediţia a şaptea, este afiliat celei mai mari competiţii de dans din lume World Ballet Competition USA. Etapa de la Sibiu va reprezenta semifinala competitiei din Statele Unite.

„Actori” importanţi din lumea dansului

Ediţia din acest an a evenimentului a adus la Sibiu un număr de participanţi aproape dublu faţă de ediţia precedentă: nu mai puţin 70 de dansatori din Serbia, Bulgaria, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Lituania, Japonia, SUA şi România înscriindu-se în concurs.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca de fiecare dată şi ediţia din acest an a adus în juriul Competiţiei Mondiale de Balet, Open Romania 2014 „actori” importanţi din lumea dansului: Elisabeta Hertel din Italia, Cosmin Mărculeţiu din SUA, Milica Bijelic din Serbia, Sergiu Anghel din Romania, Egle Spokaite din Lituania, Yeom Gwangok din Coreea, Marina Stolyar din Rusia şi Vasile Petruţiu din SUA – Fondator si Director al World Ballet Competition, Orlando, Florida – SUA şi Central Florida Ballet.

Foarte bine primiţi

Duminică, 23 martie, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor, iar în cadrul Galei de Balet au evoluat balerini ai unora dintre cele mai cunoscute teatre de balet din Europa şi din SUA: Adiarys Almeida din Cuba – Teatrul de Balet Boston, Joseph Michael Gatti, Katherina Markowskaja din Ucraina – Baletul de Stat Bavaria, Dinu Tamazlakaru din Republica Moldova – Baletul de Stat Berlin, Bianca Fota din România – Opera Naţională Bucureşti, David Trzensimiech din Polonia – Baletul Naţional Roman.

„Ne bucurăm că Sibiul a găzduit şi în acest an Semifinala Competiţiei Mondiale de Balet. La Sibiu de fiecare dată, atât dansatorii înscrişi în concurs cât şi toţi invitaţii de marcă ai evenimentului au fost întotdeauna foarte bine primiţi”, a menţionat Vasile Petruţiu (în fotografie, al doilea din stânga) Fondator al World Ballet Competition.