Autoritățile au făcut o gafă de zile mari! O femeie, care s-a stins din viață în anul 1999, a fost amendată pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Aceasta a decedat în urmă cu 23 de ani, dar imunizarea a fost mai importantă pentru oamenii legii.
Domenica Di Stefano și-a pierdut viața în anul 1999, într-un accident de mașină. Femeia avea doar 28 de ani când a decedat. Cu toate că au trecut 23 de ani de la moartea sa, autoritățile au uitat să citească toate informațiile și i-au dat o amendă pe măsură pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19.
Documentul trimis de oamenii legi a ajuns la mama acesteia, iar femeia a rămas șocată după ce a văzut că trebuie să plătească 100 de euro pentru că fata ei decedată în 1999 nu s-a imunizat.
Cumnatul tinerei decedate a răbufnit după ce a aflat și a declarat că autoritățile din Italia au făcut o gafă uriașă unei mame care suferă și acum după moartea copilui ei. Acesta a precizat că este un șoc psihologic pentru apropiați.
”Sora soției mele a decedat în 1999 într-un accident, acum ar fi avut 51 de ani și din acest motiv a primit amenda pentru a treia doză de vaccin, în ciuda faptului că, din motive evidente, nu a făcut nici prima doză, nici pe cea de-a doua. A fost, de asemenea, un șoc psihologic, deoarece a redeschis o rană care nu se vindecase niciodată de la acea pierdere foarte gravă.
Cumnata mea a trăit în Napoli și a murit la 28 de ani, cu puțin timp înainte de a se căsători. Încercăm să ne dăm seama cum să răspundem la această amendă absurdă. Cu sistemele electronice de astăzi, care sunt complet interconectate, astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple”, a declarat cumnatul italiencei moarte.
Marea problemă este că familia trebuie să dovedească acum că tânăra a murit în 1999. Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost obligatorie în Italia la locul de muncă. Cu toate astea, Guvernul a ridicat restricția, iar angajații de peste 50 de ani s-au putut duce la job fără să fie imunizați, potrivit Cancan.
Italienii au aplicat noi restricții
Cu toate că majoritatea țărilor au crezut că este sfârșitul pandemiei, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Italia a aplicat noi restricții de la 1 martie.
„De la 1 martie, în Italia, numărul de spectatori pe stadioane și săli de concerte crește la 75% și, respectiv, 60%. Ceea ce este, însă, și mai important este că din prima zi a lunii viitoare turiștii străini vor reuși să ajungă mai ușor pe teritoriul italian doar cu certificatul verde de bază, obținut în urma vaccinării, a vindecării sau a unui test de diagnosticare a coronavirusului, desigur negativ”, afirmă RADOR.