Evenimentul Zilei > Social > Încă o GAFĂ la nivel ȘCOLAR. Elevii unui LICEU GERMAN au primit manuale în limba ROMÂNĂ
Încă o GAFĂ la nivel ȘCOLAR. Elevii unui LICEU GERMAN au primit manuale în limba ROMÂNĂ

Încă o GAFĂ la nivel ȘCOLAR. Elevii unui LICEU GERMAN au primit manuale în limba ROMÂNĂ

Elevii unui liceu cu predare în limba germană au primit manualele pentru noul an școlar. Din păcate, materialele de pe care se presupune că ar trebui să învețe sunt în limba română.

Elevii Liceului „Nikolaus Lenau” din Timişoara, cu predare în limba germană, au primit manuale pentru acest an şcolar în limba română în loc de limba maternă, pentru că traducerea acestora a început foarte târziu.

„În cazul Liceului Teoretic 'Nikolaus Lenau' din Timişoara, neştiindu-se la ce manuale se va face traducerea în limba germană, au fost ridicate de la depozitul Inspectoratului Şcolar Timiş manualele sosite în limba română. Când au apărut traducerile, au fost comandate manuale în limba germană, iar la sosirea acestora, manualele în limba română vor fi înlocuite cu cele în limba germană”, a declarat, vineri, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu.

Potrivit acesteia, la toate manualele apărute în limbile minorităţilor naţionale, în judeţul Timiş s-au făcut comenzi conform numărului de elevi, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: