Evenimentul Zilei > International > GAFĂ imensă a președintelui Germaniei
GAFĂ imensă a președintelui Germaniei

GAFĂ imensă a președintelui Germaniei

Discursul de Crăciun al preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck, a trebuit să fie corectat şi înregistrat din nou după ce a fost depistată în el o eroare gravă, a relatat luni cotidianul german Bild, citat de agenţia DPA.

În varianta iniţială a discursului, preşedintele afirma că avionul companiei Germanwings care asigura zborul 4U9525 şi care s-a prăbuşit în martie cu 150 de persoane la bord a căzut în Munţii Pirinei. De fapt, avionul s-a prăbuşit în Alpii francezi. 

Varianta de discurs cu greşeală a fost înregistrată de televiziunea publică ARD pe 22 decembrie. După ce-a fost alertat a doua zi în legătură cu eroarea depistată, Gauck şi-a întrerupt vacanţa de Crăciun pentru a înregistra din nou discursul. 

Potrivit Bild, manuscrisul discursului a fost validat de un număr de până la cinci departamente diferite ale biroului prezidenţial, dar niciunul nu a sesizat eroarea, informează Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.